Total Media News

Expozitii
“COLOURS SYMPHONY RETROSPECTIVE” PDF Imprimare
Marţi, 29 Iulie 2014 15:59

                     “COLOURS   SYMPHONY   RETROSPECTIVE”

          

              

     Rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo si violet sunt culorile din spectrul vizibil al luminii      ( culorile curcubeului ). Datorită faptului că spectrul este continuu, culorile sunt definite pe intervale arbitrare, între ele neexistând granițe stabilite definiv.

    Definirea culorii indigo din spectru s-a petrecut chiar relativ recent, ea fiind atribuită lui Isaac Newton, care a vrut ca numărul culorilor din spectrul lui să fie șapte, pentru a corespunde zilelor săptămânii, celor șapte note ale unei game muzicale și numărului de planete cunoscute pe atunci. 

Citeşte mai mult...
 
Expoziție personală de pictură, semnată ALINA DEICĂ PDF Imprimare
Luni, 21 Iulie 2014 18:51

 

        ELITE ART GALLERY deschide miercuri ,30 iulie 2014, orele 18.00 o nouă expoziție de pictură a cărei protagonistă este

                  ALINA   DEICĂ.

                     

    Scriitorul Florin Toma, redactor şi cronicar de artă plastică la revista „Viaţa Românească”, va avea cuvântul la deschiderea oficială a expoziției. Acesta ne vorbește într-un preview, despre creațiile Alinei Deică:

    „Tablourile semnate de ALINA DEICĂ sunt parcă întâmplări ce susţin delicat unica formă de inegalitate permisă de Dumnezeu. Aceea dintre starea de increat şi cea de fiinţă. Spune un bătrân scriitor francez: „Les hommes naissent égaux, mais, dès le lendemain, ils ne le sont plus”.

   Exact de a doua zi, de când a simţit că este deflorată de fiorul creaţiei, Alina Deică şi-a pecetluit destinul. A ales să se plaseze în zona rarefiată a oamenilor condamnaţi la a nu mai fi egali cu ceilalţi. Dintr-un motiv foarte simplu: pentru că Artistul poartă asupra lui vina iniţială. Vina tragică. Dar şi sacră, în acelaşi timp. El nu este altceva decât năzărirea solemnă a increatului în domeniul de definiţie al activului. Al făcutului. Sau, cum spune Ion Barbu: „Că vinovat e tot făcutul / Şi sfânt, doar nunta, începutul...”.

Citeşte mai mult...
 
Expoziţia Colectiva “CONEXIUNI ȘI SEMNE” PDF Imprimare
Joi, 17 Iulie 2014 21:07

                  marți, 15 iulie 2014, orele 18:00,   a  avut  loc vernisajul

   Expoziţiei Colective Conexiuni și Semne

   care are  loc la Galeria SENSO (parter şi etaj), Bd. Unirii nr.15, sector 5, București.

                         

   Organizată de Catena Grup prin Programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor al evenimentului, ”Conexiuni şi Semne”, noua manifestare de artă deschisă la Galeria SENSO este alcătuită din şase nuclee ale unor expoziţii personale realizate de Anca Boeriu, Marius Burhan, Gelu Costea, Cristian Diţoiu, Eduard Duldner şi Vasile Tolan. Un mecenat care nu ţine seama de generaţie, cunoaştere şi recunoaştere publică, de viziune sau de abordare, ci de valoare, de dorinţa de a conferi prestanţa socială meritată propriilor alegeri.

Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Doina Păuleanu , director al Muzeului de Artă Constanţa.

Citeşte mai mult...
 
Expozitie de pictura si grafica si fotografie “IN ALB SI NEGRU” PDF Imprimare
Luni, 14 Iulie 2014 09:03

                Nonculorile


               

    Pe scurt, cand vorbim despre nonculori, vorbim despre ALB si NEGRU dar si despre combinatiile dintre ele, care rezulta in nenumarate tonuri de GRI neutru.

   Culorile, asa cum le percepem noi, nu sunt nimic altceva decat proprietatea obiectelor din jurul nostru de a reflecta undele electromagnetice ale luminii intr-o anumita proportie. Albul este rezultatul reflectiei totale in timp ce negrul este rezultatul absorbtiei totale a luminii.

   Albul, negrul si griurile derivate sunt considerate neutre, de aceea ele pot fi combinate cu orice culoare fara a pune in pericol calitatea raportului cromatic. In pictura sunt folosite tocmai pentru a pune in valoare culorile pure si au scop de acompaniament. Un alt rol pe care il pot juca albul, negrul sau griurile neutre este acela de pauza cromatica, ele neavand caracter cromatic propriu zis. Pot fi folosite pentru a tempera o culoare pura, pentru a desparti culori ce nu creaza armonie sau cand se doreste obtinerea contrastului simultan. Atunci cand combinam o singura culoare cu alb, negru sau gri fara a mai adauga nici o alta culoare rezulta monocromia.

Citeşte mai mult...
 
Expoziţia de fluturi tropicali vii la Muzeul ”Antipa” PDF Imprimare
Sâmbătă, 12 Iulie 2014 14:37

    5 000 de persoane au vizitat, în luna iunie, expoziția de fluturi tropicali, vii,

                                 Lumea fluturilor ” 

                    

    Pregătește-te pentru un adevărat spectacol de culoare ! Intră și tu în fascinanta lume a fluturilor vii de la Tropice, aduși în grădina Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

   În perioada 3 Iunie – 31 August 2014, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să vizitați expoziția de fluturi tropicali, vii, cu tema „Lumea fluturilor”.

   În cadrul acestei expoziții pot fi admirate exemplare aparținând unor specii spectaculoase de fluturi tropicali, unele cu indivizi de mari dimensiuni (14-15 cm anvergura aripilor) din cele mai diverse zone de pe glob: sud-estul Asiei, America Centrală și de Sud, Africa ecuatorială etc. În acest fel, vizitatorii pot admira exemplare vii dintr-o serie de specii de fluturi tropicali, care pot fi observate în natura doar la mari distanțe de zona geografică a țării noastre.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 29 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii