Total Media News

Ştiri - Actualitate
In Portugalia : taxa suplimentara pentru companiile cu profit de peste 10 mil. euro PDF Imprimare
International
Duminică, 18 Decembrie 2011 09:56

Portugalia trece la austeritate: taxa suplimentara pentru companiile cu profit de peste 10 mil. euro

 

 

Guvernul portughez a anuntat, astazi, o taxa suplimentara de cel putin 5% pentru companiile cu profituri de peste 10 milioane de euro, informeaza Reuters. Masura de austeritate este necesara pentru a respecta obiectivele fiscale convenite in pachetul de ajutor financiar de la UE si FMI, sustin oficialii portughezi.

              

 

Dupa ce joi a prezentat un set de masuri de reducere de cheltuieli, care practic diminueaza salariile angajatilor din sectorul public, premierul Pedro Passos Coelho declara ca din 2012 companiile cu profit de peste 10 milioane de euro vor trebui sa plateasca o taxa suplimentara de cel putin 5%.
 
Portugalia a impus o taxa de 2,5% pentru companiile cu profit mai mare de 2,5 milioane de euro in mai, inainte de a conveni pachetul de ajutor financiar de 78 de miliarde de euro cu finantatorii externi.
 
Portugalia trebuie sa dovedeasca partenerilor europeni si investitorilor ca isi va respecta obiectivele printr-un buget credibil, indiferent de cat de dur, a spus Passos Coelho, intr-un discurs in Parlament. Proiectul de buget pentru anul urmator va fi prezentat legislativului saptamana urmatoare.
 
Portugalia trebuie sa coboare deficitul bugetar anul urmator la 4,5%, de la 5,9% estimat pentru acest an.

Spania si Franta, investigate de CE pentru taxele din sectorul telecom. Ungaria risca amenzi drastice
 
In luna martie, Comisia Europeana a trimis Spania si Franta in instanta pentru ca acestea nu voiau sa renunte la taxele impuse operatorilor din domeniu. Chiar daca au fost avertizate, autoritatile spaniole si franceze au continuat sa impuna taxe speciale pe profiturile operatorilor, care incalca normele Uniunii Europene. Concret, cele doua au introdus aceste taxe dupa ce a fost interzisa publicitatea platita la canalele publice de televiziune. Ambele state au fost avertizate inca din octombrie 2010.
 
In Franta, operatorii trebuiau sa achite 0,9% din veniturile totale care depaseau 5 milioane de euro. In Spania, o taxa similara va aduce la buget 230 de milioane de euro in 2010.
 
In plus, suprataxarea companiilor telecom impusa de Ungaria pentru a face rost de bani la buget a dus la deschiderea unei proceduri de infrigement, potrivit unui comunicat al oficialilor de la Bruxelles. Ungaria taxeaza suplimentar companiile din sectorul telecomunicatiilor, energie si comert.

Taxa se calculeaza in functie de veniturile anuale ale companiei, iar oficialii estimeaza ca va aduce la buget 582 milioane de euro in urmatorii trei ani. Companiile din retail vor fi taxate cu 2,5% din veniturile anuale, iar operatorii de telefonie mobila si fixa cu 6,5%. Companiile energetice vor achita la stat 1,05% din veniturile anuale, potrivit AFP
**  sursa   : www.incont.ro.
 
 
Prima sesiune a summit-ului UE: Acord privind măsuri imediate şi reguli fiscale noi in zona euro PDF Imprimare
Politic
Vineri, 09 Decembrie 2011 15:41

  La prima sesiune de lucru a Consiliului European din 8 şi 9 decembrie,s-a ajuns     la  un  acord   de  acţiune pe termen scurt pentru a depăşi criza datoriilor şi   reguli  fiscale  noi  pentru zona euro. 

 

 

    La o conferinţă de presă Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European, şi José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a explicat măsurile pe termen scurt.

  Până la 200 de miliarde € vor fi puse la dispoziţia FMI, Fondul european de stabilitate financiară (FESF) leverage "vor fi rapid dislocate" şi Mecanismului European de Stabilitate (ESM) ar trebui să intre în vigoare în iulie 2012. 

 

                            

   Pentru termen mediu şi lung, cele 17 ţări din zona euro şi alte şase, Bulgaria, Danemarca, Letonia, Lituania, Polonia şi România, va încheia un tratat inter-guvernamentale.

  Acest compact fiscal, care urmează să fie semnat nu mai târziu de martie 2012, va stabili o regulă nouă, mai puternică fiscala, inclusiv automatismul mai mult în procedura de deficit excesiv.Republica Cehă şi Suedia nu au încă un mandat de a participa. 
Guvernanţă a zonei euro va fi, de asemenea, consolidată de exploataţie reuniuni la nivel înalt euro obişnuite de cel puţin două ori pe an.


În a doua zi, şefii de stat sau de guvern vor continua discuţiile cu privire la problemele menţionate mai sus şi vor dezbate politicile economice, energetice, extinderii şi al relaţiilor externe.
 

 
Ultimele doua proiectii British Documentary la Bucuresti PDF Imprimare
Film
Vineri, 09 Decembrie 2011 11:10

Seria documentarelor britanice de la Bucuresti se incheie cu doua proiectii extraordinare.

 

Luni, 12 decembrie, puteti urmari „Moving To Mars“, un film despre povestea dezradacinarii a doua familii din Birmania, fortate sa traiasca intr-o tabara de refugiati din Thailanda, pentru ca, in cele din urma, sa-si gaseasca un nou camin in Marea Britanie, o experienta similara unei calatorii pe Marte.

Ultimul documentar, „Soundtrack for Revolution“, va fi difuzat pe 19 decembrie. Wyclef Jean, Joss Stone, John Legend si The Roots reinterpreteaza muzica plina de mesaje a miscarii pentru drepturi civile din SUA anilor 1955-1968, conduse de Martin Luther King.

Proiectiile vor avea loc de la ora 19.00 la Muzeul Taranului Roman. Intrarea este libera iar filmele sunt subtitrate in limba romana.


Un eveniment realizat cu sprijinul Radio Guerilla.

 
English Learners Bookcase in Bucuresti: club de literatura pentru cei pasionati de citit PDF Imprimare
Cultura
Vineri, 09 Decembrie 2011 10:28
  

              British Council si Carturesti va invita la una dintre cele mai populare activitati din Marea Britanie. de petrecere a timpului liber: cluburile de literatura!

 

 

    Din 25 ianuarie, English Learners Bookcase va reuni iubitorii de literatura si de limba engleza.

Va asteptam sa savuram impreuna un ceai bun si sa purtam discutii stimulante in limba engleza despre cartea care va fi citita in decursul a doua saptamani de catre participanti.

 

   

Discutiile vor fi coordonate de catre Paddy Green, profesor vorbitor nativ de limba engleza la Centrul nostru de Limba Engleza, care va veni cu recomandari de carti pentru fiecare sedinta.

Cartile vor putea fi achizitionate de la librariile Carturesti.

Sesiunile de discutii se vor desfasura de doua ori pe luna, in zilele de miercuri, la ora 19.00, incepand cu 25 ianuarie, la Ceainaria Carturesti din Bucuresti (strada Arthur Verona, nr. 13) .

Intalnirile dureaza 90 de minute.

Cum particip?

Participarea la clubul de literatura este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Daca vorbesti limba engleza fluent, trimite-ne un e-mail cu datele tale de contact pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Te asteptam!

 
Craciun Taranesc la Muzeul Taranului Roman PDF Imprimare
Cultura
Vineri, 09 Decembrie 2011 09:53

               "Crăciunul Ţărănesc" adună laolaltă, într-o ediţie specială pentru Crăciun produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi.

   Ii veţi găsi de vineri pană duminică, în locaţia cunoscută, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român, între orele 10,00 şi 18,00. Intrarea este liberă.

    De dulce pentru masa de Craciun puteti lua, numai pe degustate, cum cere traditia la Piata Taraneasca:-branzeturi (telemea, branza de burduf, simpla, incoaja de brad, urda dulce sau sarata, de oaie, vaca sau capra), -casuri si cascavele specifice zonei Argesului, Branului, cascaval cu verdeturi, cu nuca sau cu usturoi si alte specialitati.- pastrama de oaie sau berbecut, preparate din carne de porc, oaie, gasca, capra, pui de la Botosani, Iasi, Arges, Galati.-cozonaci deliciosi, din Moldova.

Produse de Post:- zacusti de toate felurile: de vinete, de ghebe si alte conservaraie de casa de sezon, gemuri si dulceturi bucovinene si maramuresene, vestitele muraturi ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopida, mere si pere murate

 

                                    

Siropuri si sucuri naturale:-siropuri naturale de muguri de brad, merisoare, din diferite fructe de padure.sucuri naturale de mere, miere, vin si palinca, ceaiuri, alifii si tincturi de leac din Apuseni, sirop de catina cu miere

Dulcegarii pentru copii mari si mici:-vestita turta dulce, mere glazurate, poale-n brau,  covrigi de Pitesti si de Buzau, ciocolata de casa, grilas, fondante si halvita de la Arad, dulciuri unguresti, kurtos kalacs, prajituri de casa din Muntenia, Maramures si Bucovina.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 327 din 331

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate