Bucatarie - Retete
|
Miercuri, 11 Iulie 2012 18:35 |
Ingrediente
Blat: 300 gr faina, 5 gr drojdie, 50 ml apa calduta , 20 ml ulei masline, 10 gr zahar, sare.
Pentru umplutura: cascaval , salam de vara , oregano, cimbru, sare, sos de rosii, ciuperci din conserva sau proaspete, masline negre .
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecam drojdia cu apa calduta, zahar, sare, ulei de masline.
- Se adauga faina , amestecam apoi framantam.
- Daca mai necesita faina mai adaugam, astfel incat sa obtinem un aluat vartos.
- Se lasa la crescut cca 20 min la loc cald.
- Pe un blat presaram faina, se adauga aluatul si il intindem cu merdeneaua.
- Intr-o tava de aragaz intinsa punem hartie de copt apoi aluatul intins, iar cu grija ii dam forma rotunda .
- Pe marginea aluatului adaugam bastonase de cascaval si le rulam in aluat , astfel incat dupa coacere sa obtinem o pizza delicioasa.
- Ungem interiorul cu sos de rosii, adaugam sare , presaram oregano . Se adauga : salam de vara felii, ciuperci din conserva (scurse ), felii de masline negre si felii de cascaval
- Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana devine aurie.
- Cand este gata se scoate din cuptor , se portioneaza si se serveste calda .
Pofta Buna !
** sursa :bucataria-romaneasca.ro
|