Medalion de curcan cu pasta de masline Imprimare
Bucatarie - Retete
Vineri, 25 Ianuarie 2013 14:21

                Daca maslinele sunt prea sarate, inteapa-le usor cu un ac si lasa-te pret de cateva minute intr-un vas cu apa calduta.

                                               

              Timp de preparare: mediu.

              Numar de portii: 6.

               Complexitate: mediu.

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 2 bucat›i de fenicul

 

Pentru umplutura

  • 1 canaƒ maƒsline faƒraƒ samburi
  • 2 cat›ei de usturoi
  • 3 linguri cu cimbru
  • 1 linguraƒ ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Intr-un bol, se pun maslinele fara samburi, usturoiul tocat, cimbrul, uleiul si un praf de sare. Se zdrobeste totul cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.2. Separat, se taie pieptul de curcan in asa fel incat sa se obtina o bucata mai mare. Se bate bine cu podul palmei, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.
 
3. Se intinde deasupra pasta de masline si, din loc in loc, se pun bucati de prune uscate. Se ruleaza usor si se leaga cu sfoara sau se prinde cu scobitori. Se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la cuptor 40-45 de minute.4. Se indeparteaza folia si se mai lasa cateva minute pentru a prinde crusta. Se taie in felii mai groase si se serveste cu feniculul taiat subtire si stropit cu putin ulei si otet.

 

 

 

 

 

**  sursa  :