Total Media News

Incident la summitul G20 intre presedintele Argentinei si David Cameron din cauza insulelor Falkland - Pagina 2 PDF Imprimare
Miercuri, 20 Iunie 2012 09:31
Index articol
Incident la summitul G20 intre presedintele Argentinei si David Cameron din cauza insulelor Falkland
Pagina 2
Toate paginile

 

Potrivit declaratiei ministrului argentinian de Externe Hector Timerman, presedintele argentianian a vrut sa ii inmaneze premierului britanic un plic continand aceste rezolutii ONU, "pentru cazul in care acesta nu le-a vazut". "Cameron a refuzat sa ia plicul, s-a intors si a plecat fara sa salute", potrivit lui Timerman.

David Cameron

O sursa de la Downing Street a declarat sub acoperirea anonimatului ca a existat un schimb de replici, dar a pus la indoiala faptul ca premierul britanic a refuzat sa ia documentele oferite de Kirchner. Aceasta sursa a confirmat ca David Cameron i-a cerut lui Kirchner sa respecte vointa locuitorilor de a decide cu privire la viitorul lor prin referendum.

"El a ridicat aceasta problema. Ea l-a inteles gresit si asta este totul", a declarat sursa citata.

"Nu cred ca s-a stabilit clar ca ea a incercat sa ii dea niste documente ... Vom urmari acest lucru cu oficialii argentinieni pentru a verifica daca vor sa ne transmita niste documente", a adaugat sursa.

 

 

 

 

In 1982, dictatura militara argentiniana a invadat si ocupat insulele Falkland (Malvine). Marea Britanie a trimis imediat o forta navala pentru a recupera teritoriul, ceea ce s-a si intamplat dupa un scurt razboi, soldat cu 255 de victime in randul militarilor britanici si 650 in randul argentinienilor.

 

 

**  sursa  : Mediafax



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home