Total Media News

Exemplare remarcabile de fluturi exotici in expozitia permanenta a Muzeului ”Grigore Antipa” - Pagina 2 PDF Imprimare
Vineri, 06 Decembrie 2013 21:20
Index articol
Exemplare remarcabile de fluturi exotici in expozitia permanenta a Muzeului ”Grigore Antipa”
Pagina 2
Toate paginile

 

O buna parte a exemplarelor achiziționate în urmă cu mai bine de un secol pot fi admirate și azi în sectorul dedicat prezentării faunei mondiale de insecte.

Conferința prezintă documente de arhivă inedite din perioada perfectării tranzacției cu firma germană și 7 dintre cele mai interesante exemplare achiziționate cu acest prilej de dr. Grigore Antipa.

Alături de o incursiune în lumea colecționarilor de insecte de la începutul secolului trecut, vor fi prezentate detalii legate de biologia și adaptările unor specii remarcabile de lepidoptere exotice din fauna mondială.

***

Piesele „vedetă” vor fi „dezvăluite” treptat, în fiecare lună, conferințele de la Muzeu și articolele lunare din revista Terra Magazin prezentând informații mai puțin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural și științific deținut de către Muzeul „Antipa”. Cu ocazia Nopții Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi străbătut de toți cei care vor participa la acest eveniment.

 

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

 

se face pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 021.305.60.31.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii Exemplare remarcabile de fluturi exotici in expozitia permanenta a Muzeului ”Grigore Antipa” - Pagina 2