Total Media News

Scurt istoric al Turneului celor 4 trambuline si avancronica sezonului 2014/15 PDF Imprimare
Miercuri, 24 Decembrie 2014 17:37

Avancronica Turneului celor 4 Trambuline , 2014-15

Turneul celor 4 Trambuline , 4 Hills Tournament , Vierschanzentournee ... in orice limba l-ai traduce ,este cel mai prestigios si mai vechi concurs al icarilor moderni , al saritorilor cu schiurile. Este turneul in care toti germanii si austriecii , acasa, isi doresc sa castige , sa cunoasca gloria , prestigiul acestei competitii..
               

                                   

      Competitia ce incepe la Oberstdorf la sfarsitul lui Decembrie , pe Schattenberg Schanze , apoi continua pe Grose OlympiaSchanze , pe 1 Ianuarie in Garmisch, apoi continua in Austria , la Innsbruck , si se incheie la Bischofshofen pe Paul-Ausserleitner Schanze , strange cei mai buni icari , si sute de mii de spectatori , starnind un interes enorm.

Janne Ahonen , finlandezul zburator, este inca in activitate , cel mai galonat saritor al competitiei , adunand numai putin de 5 victorii in acest turneu KO.

Incepem retrospectiva cu sezonul 2006-07 , par vremuri indepartate.. Este primul sezon de Cupa Mondiala al lui Gregor Schlierenzauer , el castigand in acel sezon la Oberstdorf si Bischofshofen adica etapele de inceput si final , insa nu a fost suficient , acel turneu fiind castigat de Anders Jacobsen , fiind mai constant .Pe doi a incheiat "Schlieri" iar pe trei , Simon Ammann.

Apoi , un alt nordic s-a impus , ultimul non-austriac castigator , in sezonul 2007-08.Particularitatea acestui turneu a fost faptul ca s-au disputat doua etape la Bischofshofen , datorita conditiilor nefavorabile din Innsbruck .Thomas Morgenstern si Gregor Schlierenzauer au inceput in forta la Oberstdorf , cu evolutii consistente .In ultimile 2 etape , Janne Ahonen , recupereaza ecartul , castigand cele doua etape , si se impune , in ce a insemnat ultima sa victorie de la Turneul de la cumpana dintre ani.El a fost urmat de Miki Neumayer si Thomas Morgenstern la final.

Sezonul 2008-09 , este cel in care a inceput dominatia austriaca , prin Wolfgang Loitzl. Intotdeauna un saritor de top 15 , dar niciodata ca in acel sezon , unul de top 5 .El a reusit sa se impuna in toate cele 3 etape de la Turneu , mai putin in prima de la Oberstdorf , invins de Simon Ammann. Loitzl , a fost urmat la final de Simon Ammann la final si Gregor Schlierenzauer .  De remarcat , e pozitia extraordinara a lui Martin Schmitt , locul 4 , dupa un turneu foarte bun .

Urmeaza 2009-10 , un alt austriac se impune de data asta. Kofler o victorie , Schlieri doua , si Morgi una , intr-un turneu dominat categoric de austrieci . Andi Kofler , domina, si prin constanta sa se impune , obtinand unul din cele mai importante titluri ale carierei . El a fost urmat la final de Janne Ahonen , si fostul invingator , Wolfgang Loitzl.

In sezonul 2010-11 , un alt membru al echipei austriece isi completeaza palmaresul . Thomas Morgenstern , cu o victorie la Oberstdorf , obtine un titlu visat de orice austriac .El a fost urmat de Simon Ammann , si Tom Hilde , din pacate elvetianul fiind din nou oprit din castigarea
turneului.

Sezonul 2011-12 , a urmat cu un podium exclusiv austriac . Gregor Schlierenzauer a inceput excelent la Oberstdorf si Garmisch cu doua victorii de senzatie , multi contand pe victoria sa in toate cele 4 etape. Din pacate , a terminat pe doi la Innsbruck si pe 3 la Bischofshofen , insa a castigat detasat competitia. El a fost urmat pe podium de Thomas Morgenstern , si Andi Kofler , ultimii doi castigatori .

2012-13 , are si el povestea lui in turneul germano-austriac de la cumpana dintre ani.Gregor Schlierenzauer , a inceput de data aceasta cu 2 locuri doi , in Germania, incheind cu 2 victorii in Austria , incunandu-se din nou campion al "Cumpenei dintre ani ". El a fost urmat de un fost castigator , Anders Jacobsen , si un ocupand al podiumului in 2010 , Tom Hilde.

In 2013-14 , am avut parte de cea mai mare surpriza. Nu a fost nici Morgi , nici Schlieri , nici Andi Kofler , nici Loitzl , nici Fettner. Thomas Diethart , a venit de nicaieri , reusind cu un loc 3 la Oberstdorf , 1 la Garmisch , 5 la Innsbruck si 1 la Bischofshofen , o victorie senzationala , neastepata de nimeni. El a fost urmat pe podium , de Morgi si Simon Ammann .

In acest sezon , pleaca cu tricoul galben la Oberstdorf , Anders Fannemel , urmat de Roman Koudelka si Michael Hayboeck . Cu un Morgi retras , Schlieri inconstant ,si Kofler iesit din forma, Hayboeck e speranta austrieceilor.Pe 4 si 5 , se afla Severin Freund si Simon Ammann. Cu sanse de asemenea sunt si Anders Barcal , Gregor Schlierenzauer , Stefan Kraft ,Peter Prevc. Asadar , va fi un Turneu mai disputat ca niciodata...

In final , nu putem uita de performanta lui Sven Hannawald,  care la editia 50 , a pornit cu numarul 50 in fiecare etapa,  si ca o magie , a reusit sa se impuna in toate cele 4 etape , facand istorie in acest turneu.




Martin Schmitt in calificari la Oberstdorf pe finalul carierei.



Anders Jacobsen dupa o victorie la Oberstdorf.

Gregor Schliernzauer in zbor la Oberstdorf.


Atmosfera senzationala in Germania...

   Duta  Gini  Andrei
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi de iarna Scurt istoric al Turneului celor 4 trambuline si avancronica sezonului 2014/15