Total Media News

expoziția What about poor Gregor Samsa ? PDF Imprimare
Luni, 09 Februarie 2015 16:20

 

                      

 

Artiști: Serioja Bocsok, Irina Bujor, Andreea Dobrin, Andra Jurgiu, Andrei Mateescu & Sabin Gârea, Alexandra Mocan, Maia Ștefana Oprea, Diana Oțet, Cassandra Pop și Sabina Suru
Curator: Ioana Mandeal
Graphic design: Andreea Dobrin

     Galeria Anca Poterașu vă invită vineri, 13 Februarie, 2015, începând cu ora 19.00, la vernisajul expoziției

                    What about poor Gregor Samsa ?

Produs în urma unui open call lansat artiștilor emergenți în noiembrie 2014, proiectul își propune să continue linia de activitate inițiată de galerie în 2012, atunci când un prim apel de proiecte a generat expoziția Five In The House.



Odată cu această a doua ediție a programului de Open Call, Galeria Anca Poterașu dorește să își consolideze politica de susținere a tinerilor artiști vizuali, asigurându-le – odată la doi ani – un cadru de expunere profesional și un mediu de lucru dinamic. Provocarea lansată de apelul “What About Poor Gregor Samsa?” a presupus un exercițiu de imaginație, având ca suport conceptual cunoscuta figură kafkiană a Metamorfozei.

Într-o realitate marcată de deplasări adesea imprevizibile și dezordonate, Gregor Samsa capătă o actualitate surprinzătoare. Subiectul contemporan – bântuit, uneori, de reziduul unui vag sentiment de malaise – străbate la rândul lui peisaje disonante, aflate într-un proces incontrolabil de mutații.

Sondând granițele dintre realitate și posibilitate, ficțiune și alternativă, finalitate și viziune, suspensie și reacție, ori amnezie și rememorare, apelul de proiecte a încurajat abordări și scenarii alternative de poziționare în și raportare critică la parametrii realității istorice, sociale sau culturale actuale.

Circuitul expozițional creat în urma propunerilor celor 11 artiști delinează posibile răspunsuri la întrebarea “Cum rămâne cu bietul Gregor Samsa?”, încercând să determine măsura în care mecanismele de confruntare ale contemporaneității pot transcende capcana elegiei sau povara suspensiei prin instrumentele unei “priviri” analitice, constructive ori prospective.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 17 martie 2015.

Program galerie: Marti- Vineri - 13.00- 18.00
Sambata: 12.00- 15.00 Duminica cu programare 0744 342 944( Anca Poterasu)

 

 


Anca Poterasu Gallery

Plantelor 56 sector 2
Bucharest, Romania
021 3202062/ +4 0744342944
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii expoziția What about poor Gregor Samsa ?