Total Media News

Cehia - România, din Fed Cup, se dispută în perioada 9-10 februarie PDF Imprimare
Luni, 04 Februarie 2019 20:28
                  Imaginea articolului Cehia - România, din Fed Cup, se dispută în perioada 9-10 februarie
    Conform  mediafax.ro,FED CUP 2019, Cehia - România. Echipa de Fed Cup a României înfruntă în weekendul 9-10 februarie, la Ostrava, echipa cu şase trofee în ultimele opt ediţii ale competiţiei pe naţiuni din tenisul feminin.

   Derby-ul sferturilor de finală ale Grupei Mondiale Fed Cup aduce la start două jucătoare din Top 5, surclasând cu mult duelurile recente din Cupa Davis din punct de vedere al implicării starurilor, mai ales în condiţiile în care gazdele aliniază la start şi ocupantele primelor două poziţii în clasamentul mondial al probei de dublu. Aryna Sabalenka - pentru Belarus este cealaltă jucătoare din Top 10 WTA care evoluează pentru ţara sa în sferturile Fed Cup 2019, în duelul din deplasare cu Germania privată de aportul lui Angelique Kerber. În total, 11 dintre cele mai bune 20 de jucătoare ale lumii vor evlua la finalul acestei săptămâni în competiţia pe naţiuni a tenisului feminin, în primele trei eşaloane valorice.

 

 

Meciurile din primul tur al Grupei Mondiale Fed Cup, din weekendul 9-10 februarie 2019:
Cehia - România

Belgia - Franţa
Germania - Belarus
SUA - Australia
România revine în primul eşalon valoric, la doi ani distanţă

FED CUP 2019, Cehia - România. Partida este o rejucare a ultimului meci disputat de România în Grupa Mondială Fed Cup. În februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj, Cehia învingea România, 3-2, revenind de la 1-2. Din echipele de atunci, România mai mizează pe Simona Halep şi pe Monica Niculescu, în timp ce în echipa Cehiei se află în continuare Karolina Pliskova (cea care aducea echipei sale două puncte la simplu, apoi contribuia şi la victoria decisivă, de la dublu).

Echipele de start

România contează pe cele mai bune jucătoare: Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu (27 WTA), Irina Begu şi Monica Niculescu - învingătoare la dublu în turneul de la Hua Hin) şi Ana Bogdan (105 WTA la simplu). Dacă la dublu, victoria cuplului Begu / Niculescu din Thailanda dă speranţe echipei lui Florin Segărceanu, la simplu lucrurile sunt uşor complicate, chiar dacă Cehia nu are, la prima vedere, o a doua rachetă la nivelul fetelor din echipa României. Simona Halep nu a mai câştigat în faţa unei sportive din Top 35 din august 2018, de la Cincinnati, iar Mihaela Buzărnescu a pierdut ultimele 7 partide de simplu disputate şi nu a mai evoluat în această probă pentru România din 2012.

*

**--  https://www.mediafax.ro/sport/cehia-romania-din-fed-cup-se-disputa-in-perioada-9-10-februarie-17862948

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Sport Tenis Cehia - România, din Fed Cup, se dispută în perioada 9-10 februarie