Total Media News

Emisiune numismatică cu tema 160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina PDF Imprimare
Luni, 04 Ianuarie 2021 13:24

   

    În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 28 decembrie 2020, Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina.

    Caracteristicile monedei sunt următoarele:

..............

 

 

Caracteristici tehniceMonedă
Metal/Valoare nominală Aur/100 lei
Titlu 900‰
Formă rotundă
Diametru 21 mm
Greutate 6,452 g
Calitate proof
Cant zimțat
Avers
Revers

Aversul monedei redă monumentul dedicat generalului Ioan Dragalina de la Caransebeș, locul de naștere al generalului, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2020”.

Reversul monedei prezintă portretul și numele generalului Ioan Dragalina și anii între care a trăit acesta „1860 - 1916”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 500 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 2.300,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din aur cu tema 160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur cu tema 160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

*

*

*__  BNR

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii Emisiune numismatică cu tema 160 de ani de la nașterea generalului Ioan Dragalina