Total Media News

Noul sediu al Bibliotecii Naționale, deschis după un sfert de secol PDF Imprimare
Luni, 23 Aprilie 2012 10:20
Index articol
Noul sediu al Bibliotecii Naționale, deschis după un sfert de secol
Pagina 2
Toate paginile

La mai bine de un sfert de secol de la începerea construcției, sediul Bibliotecii Naționale a fost deschis astăzi pentru public. Instituția dispune de 14 săli de lectură mari, 6 săli de conferinţe, spații pentru expoziții și audiții, o aulă de 400 de locuri, cafenele și librării.

                            

            Tot aici s-a mutat, de câteva luni, și Ministerul Culturii și Patrimoniului Cultural.


 

Ultima „rundă” de lucrări a fost începută acum trei ani. De atunci, s-au cheltuit aproape 105 milioane de euro fără TVA, bani proveniți, în mare parte, din fonduri europene. 

În zilele următoare sunt programate diferite evenimente culturale. „24 aprilie va fi dedicată bibliotecilor publice şi statutului lor de Agora, de spaţiu formativ şi informativ în societatea secolului XXI; 25 aprilie – bibliotecilor de învăţământ şi rolului lor în educaţia formală şi non-formală; 26 aprilie – bibliotecilor specializate şi importanţei pe care o are cercetarea documentară în orice demers ştiinţific pertinent; ultima zi, 27 aprilie, va fi dedicată importanţei statutului colecţiilor patrimoniale din biblioteci, arhive, muzee etc”, se arată în invitația lansată de conducerea instituției.

 

 

 

 

 

 

**  sursa  : yahoo news

Panoramio
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home