Total Media News

Sanatate


Stresul ne poate AFECTA mai mult decât credem PDF Imprimare
Luni, 07 Martie 2016 08:30

 

                                      

   Conform  descopera.ro,O echipă de cercetători, condusă de Jonathan Godbout, profesor de neuroştiinţe la Universitatea din Ohio, a analizat relaţia dintre expunerea prelungită la stres şi pierderile de memorie pe termen scurt la cobai

    Oamenii de ştiinţă americani au obişnuit cobaii cu un labirint care avea o ieşire, apoi i-au expus la vizite repetate ale unui cobai mai mare şi agresiv. Cei care au fost nevoiţi să se confrunte cu intrusul în mod repetat au avut dificultăţi în a-şi aminti locaţia ieşirii, în timp ce cobaii care nu erau stresaţi au găsit-o cu uşurinţă, informează CSID.
 
     Problema s-a rezolvat în 28 de zile, dar până atunci, cobaii au au prezentat semne de anxietate, ca simptom al comportamentului depresiv.
 
   Incapacitatea de a-şi aminti a coincis cu schimbări măsurabile în creierului cobailor. Celulele sistemului imunitar au apărut în creierului cobailor stresaţi, indicând inflamaţia ca răspuns al sistemului imunitar la stres.
Citeşte mai mult...
 
Cumperi Nurofen? Vezi care este echivalentul de 10 ori mai ieftin si cu acelasi efect PDF Imprimare
Marţi, 01 Martie 2016 23:14

 

                        

 

     Cele mai scumpe medicamente din farmacii care se pot elibera si fara prescriptie medicala sunt cele originale, dar bolnavii trebuie sa stie ca au alternative si de 10 ori mai ieftine pentru aceeasi substanta, iar acestea se numesc medicamente generice.

 

   Nurofen (aprox. 44 de lei)

Indicatii:
Nurofen Forte este indicat in tratamentul migrenei, cefaleei, durerilor de spate, durerilor dentare, nevralgiei si durerilor menstruale, precum si al durerilor reumatice si musculare. Nurofen Forte amelioreaza durerea si scade inflamatia si febra, fiind eficace in tratamentul cefaleei si al altor tipuri de durere, precum si in ameliorarea simptomelor racelii si gripei.

Doze si mod de administrare:
Medicamentul este rezervat adultilor si copiilor peste 12 ani.
Adulti si copii peste 12 ani:doza initiala recomandata este de 400 mg ibuprofen (un drajeu Nurofen Forte);daca este necesar, se mai pot administra 400 mg ibuprofen (un drajeu Nurofen Forte) la intervale de 4-6 ore. Se recomanda sa nu se depaseasca doza de 1200 mg ibuprofen (3 drajeuri Nurofen Forte)pe zi.
Varstnici:nu este necesara ajustarea dozelor.

 

Citeşte mai mult...
 
Un medic braşovean face operaţii în premieră lin România de tip artroscopic la genunchi şi şold PDF Imprimare
Duminică, 03 Ianuarie 2016 10:11


                    


     Un medic braşovean s-a specializat la Universitatea din Cambridge, în noiembrie 2015, pentru a realiza în premieră la, Braşov, operaţii de tip artroscopic la genunchi şi şold, începând din acest an, având deja pacienţi programaţi pentru aceste intervenţii chirurgicale.

      Este vorba despre medicul Florin Moise, are 40 de ani, buzoian la origini şi în prezent medic ortoped la Spitalul Militar Regina Maria din Braşov. Ne-a mărturisit că s-a îndrăgostit de Braşov în timpul studenţiei, el absolvind Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Transilvania. Rezidenţiatul l-a făcut la Bucureşti (trei ani) şi în Irlanda şi Marea Britanie (încă trei ani).

     După terminarea rezidenţiatului a făcut un feelowship (supraspecializare) tot în Anglia şi Irlanda, pe reconstrucţia de ligamente şi cartilaj la nivelul şoldului şi al genunchiului.

 

Citeşte mai mult...
 
6 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa PDF Imprimare
Miercuri, 02 Decembrie 2015 15:35

 

            

    Alimentatia sanatoasa nu se realizeaza pocnind din degete si niciodata peste noapte. Lucrurile se realizeaza in timp, de la cele mai marunte detalii si pana la cele mai grele decizii.

Cateva sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa:

- evitati zaharul, sarea si grasimea in exces

- evitati fast-food-ul total pentru ca reprezinta doar o sursa sigura de imbolnavire a inimii, stomacului, rinichilor si nu numai. E prea mult ulei, prea mult zahar, prea multa sare. Impreuna, nu fac decat sa imbolnaveasca organismul.

- evitati alimentele care contin conservanti, potentiatori de aroma, coloranti si parfumuri.

- nu consumati mezeleuri pentru ca va puteti imbolnavi in timp. Nimeni nu se imbolnaveste peste noapte de la un sandvis cu salam. Dar mancate in mod constant, mezelurile ne imbolnavesc.

 

Citeşte mai mult...
 
Leacul pentru CANCER vine din Cuba şi costă doar 1 dolar ? PDF Imprimare
Marţi, 27 Octombrie 2015 16:58


             


    Lumea medicală este uluită după ce oamenii de ştiinţă din Cuba au descoperit un tratament uimitor pentru cancer.

    În Cuba, preţul unei fiole costă doar 1 dolar iar bolnavii o primesc gratuit.

    Este vorba de Cimavax, un tratament injectabil care trateaza cancerul pulmonar.

     Produsul a fost deja trimis pentru teste la Centrul de Imunologie Moleculară din SUA şi la Institutul Roswell, scrie newsar.ro. Potrivit oficialilor cubanezi, terapia cu Cimavax inhibă dezvoltarea tumorilor pulmonare şi stopează metastazarea lor.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 20 din 60

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home