Total Media News

Expozitii
Expozitie de Craciun Assamblage - Bijuterie || Ceramica || Gravura si ilustratie PDF Imprimare
Marţi, 01 Decembrie 2020 14:48
    
   Astăzi, de 1 Decembrie, vă prezentăm un proiect special care va fi găzduit la
Expozitie de Craciun Assamblage - Bijuterie || Ceramica || Gravura si ilustratie
- “Detaliul Neoromânesc - București”, apărut la Editura Intaglio și ilustrat de Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță. În cadrul expoziției veți putea admira și o serie de ilustrații originale din album.
"Detaliul Neoromânesc - București” este un proiect de suflet, pornit din pasiunea noastră pentru patrimoniul românesc. Suntem doi ilustratori, Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță. Albumul reprezintă rezultatul unei activități de cercetare și reproducere artistică, derulată pe parcursul unui an, prin eforturi proprii. “Detaliul Neoromânesc - București” este un album menit să promoveze stilul românesc pe plan local și internațional. Proiectul este unic prin abordarea grafică. După ce am străbătut Bucureștiul și am fotografiat și documentat clădirile, am putut selecta imaginile proiectului. Fiecare fotografie a fost apoi reprodusă de mână, în tehnica acuarelei, încercând astfel să “cosmetizăm“ starea actuală a clădirilor. Am folosit ca reper fotografiile de epocă și fragmentele de pe clădiri, mai puțin afectate de trecerea timpului. Prin acest album dorim să readucem la viață clădirile care odinioară erau mândria peisajului urban al Bucureștiului și care astăzi suferă diverse stadii de degradare și vandalizare. Multe dintre aceste clădiri vechi care nu au statut de monument istoric, dar prezintă detalii arhitecturale și ornamentale deosebite, sunt lăsate în paragină ori renovate defectuos, unele riscând să dispară definitiv. Sperăm ca prin acest proiect să atragem atenția autorităților pentru o mai bună conservare a clădirilor și să reaprindem pasiunea călătorului pentru peisajul urban autohton."
Citeşte mai mult...
 
Expoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” PDF Imprimare
Vineri, 20 Noiembrie 2020 19:26

  

    Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț -Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă în perioada 18 noiembrie 2020 – 25 februarie 2021 la Piatra-Neamț.

Expoziția dezvăluie publicului amintiri despre personalități marcante ale zoologiei românești din ultima sută de ani: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum și Petre Mihai Bănărescu.

 

Citeşte mai mult...
 
NOAPTEA MUZEELOR LA ANTIPA 2020 - Ediția specială ONLINE PDF Imprimare
Joi, 12 Noiembrie 2020 13:41

Noaptea Muzeelor 2020

    Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, vă invităm să participați alături de noi la Noaptea Muzeelor, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”! Evenimentul va debuta la ora 19:00 și se va încheia la ora 23:00, iar vizitatorii noștri virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiștii muzeului.

   În prima întâlnire online a serii, de la ora 19:00, Dr. Angela Petrescu va vorbi despre pământul cel mai tânăr al României, Delta Dunării, și despre cele peste 250 de specii de păsări care cuibăresc aici.

   La ora 21:00, în a doua întâlnire online cu Dr. Alexandru Iftime, biolog și muzeograf la Muzeul Antipa, veți afla de ce Marea Neagră este considerată de unii oceanologi un unicat hidrobiologic și veți afla care sunt speciile de pești și de nevertebrate care o populează.

 

Citeşte mai mult...
 
Vernisaj-"Caut lumina"-Tudor Gafton PDF Imprimare
Miercuri, 11 Noiembrie 2020 14:13
                         
    Tudor Gafton- prima expozitie personala de pictura si fotografie cu titlul "Caut lumina".
    Expozitia este deschisa la Elite Prof Art Gallery in perioada 9 - 23 noiembrie 2020 si se poate vizita zilnic intre orele 11,00 - 18,00 in conditiile de pandemie impuse de situatia creata.
*
Citeşte mai mult...
 
Expoziția și spectacolul interdisciplinar ARcTic, în premieră națională la Muzeul Antipa PDF Imprimare
Marţi, 20 Octombrie 2020 18:45

 

Expoziția și spectacolul interdisciplinar ARcTic, în premieră națională la Muzeul Antipa

Vineri și sâmbătă (23-24 octombrie 2020), începând cu ora 19:00, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Departamentul Scenografie și Eveniment Artistic din cadrul Universității Naționale de Arte vă invită la Spectacolul ARcTic | Save the Blue Planet, un eveniment care se adresează publicului de toate vârstele!

 Spectacolul are loc în grădina Muzelui Antipa și este realizat de o echipă multidisciplinară formată din scenografi, ingineri, programatori, profesori, studenți, regizori, actori.

Printr-o abordare inedită, în care teatrul, dansul și arta scenografiei se îmbină cu tehnologia, ARcTic spune povestea a 6 specii din regiunile polare: krilul antarctic, musculița antarctică, caracatița uriașă, pinguinul imperial, cormoranul imperial și meduza gigant, toate afectate de poluarea produsă de om!

Video-proiecții și costume interactive, acționate de tehnologie și animate de mișcările actorilor de la „Compania 9”, vor transpune publicul într-o atmosferă magică, pentru a surprinde pulsul unei lumi pure și fragile, lipsite de apărare în fața acțiunilor omului.

 

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 28

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii