Total Media News

Total Media News
Guvernul A APROBAT cresterea salariilor bugetarilor si returnarea CASS catre pensionari PDF Imprimare
Joi, 17 Mai 2012 09:16

Sumele oprite ilegal pensionarilor din contribuţii de sănătate vor fi restituite în tranşe lunare, prin diminuarea veniturilor bugetului Fondului de asigurări sociale de sănătate, care pierde peste 1,5 miliarde de lei, conform unei ordonanţe de urgenţă prezentate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

                    

Documentul prevede că sumele reţinute de la data de 1 ianuarie 2011 până la data de 30 aprilie 2012, reprezentând diferenţa dintre pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contribuţie de asigurări sociale de sănătate asupra întregului cuantum al pensiei şi pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contribuţie de asigurări sociale de sănătate asupra părţii din pensie care depăşeşte nivelul de 740 lei, se restituie în tranşe.

Citeşte mai mult...
 
Economia Italiei a scazut peste asteptari in primul trimestru PDF Imprimare
Luni, 10 Iunie 2013 18:25

    Economia Italiei s-a contractat cu 2,4% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 0,6 comparativ cu trimestrul anterior, peste asteptarile analistilor, fiind inregistrate scaderi in toate sectoarele, cu exceptia agriculturii, potrivit institutului de statistica Istat.

                         

   Estimarea preliminara a Istat a fost o scadere de 0,5% comparativ cu ultimul trimestru din 2012, relateaza MarketWatch, potrivit Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Ford a obţinut anul trecut un profit de 10,8 miliarde de dolari, record în istoria companiei PDF Imprimare
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016 11:53


                                   

     Conform  MEDIAFAX,Grupul auto american Ford a înregistrat anul trecut un profit înainte de taxe record, de 10,8 miliarde dolari, în creştere cu 48% faţă de anul anterior, în contextul în care compania a revenit pe profit în Europa, a înregistrat un câştig record în Asia-Pacific şi rezultate bune în America de Nord.

      Veniturile au avansat cu 3,8%, la 149 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat de aproape şase ori, la 7,4 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al grupului, al doilea mare producător auto american.

 

Citeşte mai mult...
 
Patrick Basham directorul Democracy Institute din SUA despre "Mania anticorupţie din România" PDF Imprimare
Joi, 05 Martie 2015 13:06

                             

    Campania anticorupţie a degenerat într-o cruciadă iliberală, iar apetitul nesatisfăcut al publicului pentru dreptate pune în discuţie viitorul democraţiei, se arată într-un editorial intitulat  :

             "Mania anticorupţie a României",

sub semnătura lui Patrick Basham, publicat miercuri de The New York Times.

     "În noiembrie 2014, Klaus Iohannis, liderul Partidului Naţional Liberal, a fost ales preşedinte, cu o platformă electorală populistă pentru combaterea corupţiei, succedându-i lui Traian Băsescu, care susţinuse în ultima perioadă o campanie anticorupţie ce părea relativ lipsită de agresivitate. Pentru domnul Băsescu, acesta era un instrument politic util pentru atacarea adversarilor, dar şi pentru atenuarea criticilor americane şi europene privind guvernarea României. Însă manevra lui a fost tardivă", explică, în editorialul din The New York Times, Patrick Basham, directorul Institutului pentru Democraţie, cu sedii la Washington şi Londra.

     "Prin victoria lui Iohannis, eforturile anticorupţie au devenit exagerate. În contextul în care puterea executivă este deţinută de premier, Victor Ponta, liderul Partidului Social-Democrat, Preşedinţia poate fi o poziţie puternică pentru expunerea unor opinii influente. Dat fiind că au fost privaţi de dreptate zeci de ani, mai întâi de către dictatori, apoi de către democraţi ineficienţi, românii susţin cu entuziasm cauza anticorupţie. După ce acţiunile judiciare lansate în timpul preşedintelui Băsescu au generat în peste 1.000 de condamnări de politicieni şi oameni de afaceri în 2014, campania anticorupţie s-a dovedit a fi o temă politică esenţială. Însă acum domneşte populismul crud. Posturile de televiziune relatează fără oprire despre orice delict. În condiţiile în care instanţele au rate de condamnare de peste 90 la sută, zeci de politicieni din principalele partide politice au căzut în dizgraţie", continuă editorialul, notând că s-a ajuns ca România să nu mai aibă locuri în închisori.

 

Citeşte mai mult...
 
Petrom a anuntat miercuri ca a descoperit in Marea Neagra un zacamant de gaze naturale PDF Imprimare
Joi, 23 Februarie 2012 15:09

Petrom a anuntat miercuri ca a descoperit in Marea Neagra un zacamant de gaze naturale evaluat la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei. Dincolo de succesul explorarii, apare o intrebare justificata.

                         
Ce legatura exista intre prelungirea, anul trecut, a licentei de explorare pentru inca 6 ani, si perioada de exploatare?

Citeşte mai mult...
 


Pagina 885 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home