Total Media News

Total Media News
Premiile Grammy 2012 PDF Imprimare
Luni, 13 Februarie 2012 19:39

 

Adele a făcut istorie Grammy duminica, castigand in toate cele şase categorii în care a fost eligibile.

Acest lucru i-a permis săegaleze  pe  Beyonce din 2010  privind   recordul pentru cele mai multe premii Grammy castigate de un artist de sex feminin într-o singură noapte şi Eric Clapton din 1993 recordul pentru cele mai multe premii Grammy castigate de un artist britanic într-o singură noapte

. Adele, de asemenea, a devenit cel mai tanar artist ce a castigat  "Trei Mari" premii-Album, Record şi Song of the Year.Vechi de 23 de ani a depăşit cu uşurinţă foştii titularii de înregistrări, Paul Simon, Carole King, şi Christopher Cross, fiecare dintre ei a fost de 29 atunci când au atins feat.

                      

                     
Citeşte mai mult...
 
Norvegia, Islanda si Liechtenstein vor sa dea Romaniei 306 milioane de euro nerambursabili PDF Imprimare
Joi, 22 Martie 2012 10:34

   România va primi 306 milioane euro drept finanţare nerambursabilă din partea autorităţilor din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, ca parte a programului de reducere a discrepanţelor sociale şi economice între ţările din Spaţiul Economic European (SEE).

                                   

     Finanţarea va fi acordată în baza a două memorandumuri semnate, miercuri,, la sediul Guvernului, de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi reprezentanţii celor trei state finanţatoare, transmite Mediafax.România va beneficia astfel, în intervalul 2014-2020, de 190,75 milioane de euro prin Mecanismul Financiar SEE şi de 115,20 milioane de euro prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Citeşte mai mult...
 
ANRE: Preţul gigacaloriei produse de ELCEN a fost majorat din cauza creşterii preţului gazelor PDF Imprimare
Miercuri, 07 Ianuarie 2015 19:57

                                                 

   Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a crescut preţul la care ELCEN Bucureşti produce energie termică din cauza majorării preţului gazelor naturale folosite drept combustibil şi care au pondere de 80% în costul gigacaloriei.

   "Creşterea preţurilor reglementate pentru energia termica livrată sub formă de apă fierbinte din centralele aparţinând Electrocentrale Bucureşti s-a datorat creşterii preţurilor gazelor naturale din reţeaua de distribuţie. Menţionăm că ponderea costului gazelor naturale în preţul energiei termice este de circa 80%, iar preţurile medii ale gazelor naturale din reţeaua de distribuţie luate în considerare pentru anul 2015 au fost determinate pe baza preţurilor raportate de producători, inclusiv ELCEN, conform realizărilor, pentru perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014", potrivit unui comunicat al ANRE.

   Pentru ELCEN, ANRE a crescut cu 10,22% preţul de producţie a gigacaloriei destinată consumului populaţiei, respectiv 186 lei/gigacalorie, şi cu 1,91%, la 216,7 lei/gigacalorie, pe cel al căldurii consumată de clienţi noncasnici.

ANRE precizează că "este obligată" să analizeze anual şi să ajusteze pentru anul următor preţul de producere în cogenerare a energiei electrice şi termice, iar preţul final al gigacaloriei pentru consumatorii din Bucureşti va fi stabilit de Primărie.

  ELCEN produce energia termică şi o vinde către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET), care apoi o furnizează clienţilor finali. RADET are datorii neachitate către ELCEN de peste 3,2 miliarde de lei.

    Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi că RADET a fost înştiinţată de ELCEN la sfârşitul anului trecut că din 1 ianuarie 2015 va creşte tariful cu 10,2%.

Oprescu a spus că Primăria nu a fost consultată şi nici informată de către ELCEN de această creştere de tarif, însă majorarea tarifului nu va fi suportată de populaţie, ci din bugetul municipalităţii.

 

Citeşte mai mult...
 
Un ministru francez o ataca pe Angela Merkel PDF Imprimare
Duminică, 28 Aprilie 2013 09:14

              Potrivit site-ului guardian.co.uk, într-un comentariu care alimentează tensiunile dintre Franţa şi Germania, ministrul Benoit Hamon a declarat că „a venit timpul să încheiem politica de austeritate în Europa“, adăugând că „numai Merkel, susţinută de câteva state nordice, crede că austeritatea funcţionează, când este clar că rata şomajului nu va scădea“.


    Potrivit unor informaţii date publicităţii săptămâna trecută, rata şomajului a ajuns la un nivel record în Franţa, mai bine de trei milioane de oameni căutându-şi un loc de muncă.

Citeşte mai mult...
 
Piața auto în luna octombrie – zece luni de creșteri în 2015 PDF Imprimare
Marţi, 17 Noiembrie 2015 17:38

 

                                      

     Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule  comerciale) au înregistrat, în primele 10 luni ale anului 2015, o creștere de 17,7% faţă  de aceeași perioadă a anului trecut. In interiorul acestei cifre, avem autoturismele cu o creștere de 15,9%.

    Această consolidare a creșterii de până acum este dată și de vânzările
mai mari cu 20,3% înregistrate în luna octombrie 2015 față de luna septembrie.
   Si pe plan european observăm o creștere generală în luna octombrie 2015 față de
aceeași lună din 2014, fapt ce susține trendul crescător de până acum, majoritatea Statelor  Membre UE înregistrând la 10 luni creșteri relativ importante pe segmentul de autoturisme,astfel: Germania +5,1%, UK cu +6,4%, Franța +5,7% și Italia +14,7%.
In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate
de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind, în primele 10 luni din 2015,
de 73%, cu un raport de 68% vs. 32% în favoarea pers. jur. în luna octombrie).
   Pe un alt palier al analizei, cel legat de impactul autovehiculelor rulate (după cum
menționam în analizele anterioare), se observă faptul că, în acest an s-a manifestat o
tendință de creștere a importurilor de autoturisme rulate care ajung să înregistreze, în
primele 10 luni ale anului 2015, un avans de 12,8%, comparativ cu perioada similară din
2014 (cca. 204 mii unități în 2015 față de cca. 181 mii în 2014, mare parte dintre acestea
fiind nefiscalizate).

   Astfel, avem, la 10 luni din 2015, un raport de 3,2 la 1 (cu unul de 3,3
la 1 în octombrie) între importurile de autoturisme rulate și vânzarile celor noi, ușor mai
ridicat comparativ cu cel care se înregistra după aceeași perioadă din anul 2014 (3,1 la 1).
Analiza sectorială.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 900 din 1134

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home