Total Media News

Total Media News
Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Paraguay, Horacio Cartes, devine preşedintele ţării PDF Imprimare
Luni, 22 Aprilie 2013 08:13

            Potrivit rezultatelor preliminare, Cartes a obţinut 45.91 % din voturi, câştigând detaşat faţă de celălalt candidat de drepta, liberalul Efrain Alegre, creditat cu 36.84 % din sufragii.

         Alegre şi-a recunoscut înfrângerea după anunţarea rezultatelor.

                                               

           Stânga, reprezentată de jurnalistul Mario Ferreiro, a obţinut un scor slab, de 6%. Astfel, la putere revine partidul Colorado, după ce timp de cinci ani ţara a fost condusă de Partidul Liberal.

Cartes a apărut pe scena politică în 2009, având în spate o puternică experienţă în domeniul afacerilor, deţinând nu mai puţin de 20 de companii, printre care fabrici de băuturi alcoolice şi de ţigări. De altfel, noul preşedinte al Paraguayului este şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţară.

 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul schimbă legea revoluţionarilor PDF Imprimare
Marţi, 06 Ianuarie 2015 16:05
 

    A  aparut  Ordonanta 95/30.12.2014   care  reglementeaza  drepturile  acordate  unor  participanti  la  Evenimentele ( Revolutia  )  din  1989.

   Mai  jos  redam  articolul  cu  comentariile  aferente  ale  Domnului   Marius Mioc  din  Timisoara:

      " În Monitorul Oficial nr. 969 din 30 decembrie 2014 a apărut Ordonanţa de Urgenţă nr. 95/2014 prin care se modifică legea 341/2014. Ordonanţa – creaţie a SSRMLÎRC condus de Adrian Sanda, e semnată şi de primministrul Victor Ponta, ministrul finanţelor Darius Vâlcov şi ministra muncii Rovana Plumb.

Iată principalele schimbări:

- titlul de luptător rănit se acordă celor răniţi “prin utilizarea armelor de foc sau a tehnicii de luptă de către forţele represive, prin loviri sau alte violenţe comise de reprezentanţii acestora”. Adică persoane precum Margareta Costea, rănită prin faptul că ea însăşi a scăpat o ladă peste propriul picior (linc), sau cei răniţi în alte accidente (de pildă s-a ciocnit o maşină fiindcă s-a tras în zonă şi şoferul a virat brusc), vor pierde titlul de luptător rănit în revoluţie.

 

Citeşte mai mult...
 
Naufragiu pe Amazon: cel putin cinci morti si 40 de persoane date disparute PDF Imprimare
Vineri, 19 Aprilie 2013 21:14

             Accidentul a avut loc în jurul orei locale 01.00 (ora 06.00, ora României), la 500 de metri de portul Cachoeira do Arari, aflat în Ilha do Marajó, estuarul râului Amazon.

                             

    Echipele de salvare, cărora li s-au alăturat nave ale marinei braziliene, au reuşit să scoată din apă 44 de supravieţuiri până la primele ore ale zilei.

     Ambarcaţiunea „Leao do Norte”, utilizată pentru transportul pasagerilor pe Amazon, a plecat din Vila do Arapixi şi se îndrepta spre Belen, capitala statului brazilian Para.

Citeşte mai mult...
 
Majestatea Sa Regele Mohammed al VI a inagurat noua fabrica Renault-Nissan PDF Imprimare
Joi, 09 Februarie 2012 21:18

Majestatea Sa Regele Mohammed al VI-aa  inagurat  astăzi noua  fabrica Renault-Nissanîn Tanger, Maroc, la o ceremonie specială la care au participat Carlos Ghosn, presedintele Renault si Nissan. 

                         

 

  Noua  fabrica  Renault-Nissan din Tangier reprezintă o investiţie de 1 miliard €.   

  Noua    capacitate  de producţie anuală de 400.000 de vehicule va juca un rol în asigurarea succesului continuu de gama de intrare în întreaga lume.  

  Fabrica  din  Tangier   este  in  sudul  bazinului  Mării Mediterane, fiind  cea mai mare fabrica de automobile, cu un total de personal estimat a mai mult de 6.000 până în 2015.

   Capacitatea de producţie  este orientata pentru   a continua povestea de succes   pe gama de intrare ,iar  productia la fabrica va începe cu două modele noi de intrare: masina de familie noua, Lodgy, şi un van mic, care va fi, de asemenea, disponibil sub formă de maşină de pasageri.

În plus, pentru a permite volume mari de producţie, noua fabrica va permite sa  extinda gama de intrare, împreună cu modelele fabricate la Pitesti  (România) şi SOMACA (Casablanca, Maroc), fabrici  care functioneaza  în prezent  la capacitate maximă.

Aceasta va asigura  grupului Renault siguranta   ca  va satisface cererea clientilor sai tot mai mare de vehicule la nivel de pret  acceptabil, care sunt apreciate pentru valoarea lor  in  comparatie  cu  pretul  lor.

 

  Avand  si  experienta  NOKIA   de  la  Jucu/Cluj     ne punem  intrebarea  :  ce  vor  face  cei  de  la  Renault-Nissan  in  viitor  in  Romania  ?

 

Citeşte mai mult...
 
De la inceputul lui 2015 alariul minim este de 975 de lei,cheltuieli suplimentare ptr angajatori PDF Imprimare
Luni, 05 Ianuarie 2015 15:32

                                                                      

   Salariul minim brut pe tara a crescut de la inceputul acestui an la 975 de lei, de la 900 de lei, cat era in 2014, urmand ca din 1 iulie 2015 sa ajunga la 1.050 de lei.

    Salariul minim brut pe tara garantat in plata va creste in doua transe in acest an, se mentioneaza in HG nr. 1091/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 902 din 11 decembrie 2014.

    Concret, din 1 ianuarie 2015, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata a crescut de la 900 de lei pana la 975 de lei, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2015, reprezentand 5,781 lei/ora.

    De asemenea, din 1 iulie 2015, salariul minim va urca cu inca 75 de lei, la 1.050 de lei, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2015, reprezentand 6,225 lei/ora.

 

   Cat ii va costa pe angajatori majorarea salariului minim?

   Cresterea salariului minim brut inseamna pentru salariati bani in plus pe care ii vor incasa la sfarsit de luna, insa pentru angajatori acest lucru se traduce prin cheltuieli suplimentare.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 901 din 1133

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home