Total Media News

Total Media News
Putin interzice bancilor straine sa-si deschida sucursale in Rusia PDF Imprimare
Luni, 18 Martie 2013 16:11

            Presedintele Rusiei Vladimir Putin (foto) a semnat recent o lege sustinuta de guvern care interzice bancilor straine sa deschida sucursale in tara, informeaza agentia rusa de stiri RAPSI.
                                  
           Proiectul de lege a fost adoptat de catre Duma de Stat pe 22 februarie si aprobata de catre Consiliul Federatiei pe 6 martie.Proiectul de lege modifica unele dintre legile bancare existente in Rusia, ca parte a unei strategii de dezvoltare a sectorului bancar rus pana in 2015 si consolideaza acordurile la care au ajuns negociatorii rusi in timpul consultarilor privind aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Citeşte mai mult...
 
Crăciunul sau Nașterea Domnului PDF Imprimare
Miercuri, 24 Decembrie 2014 14:33


                            

    Crăciunul sau Nașterea Domnului (nașterea lui Iisus Hristos / Isus Hristos) este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători domnești (praznice împărătești) ale Bisericilor bizantine, a patra mare sărbătoare după Paști, Rusalii și Vinerea Mare

   În anumite țări, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungește în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine și o sărbătoare laică, celebrată atât de către creștini cât și de către cei necreștini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moș Crăciun”.

   Mulți cercetători (Pericle Papahagi, Vasile Pârvan, Sextil Pușcariu, Theodor Capidan, Nicolae Drăganu), consideră că termenul provine din latinescul calatio cu forma sa de acuzativ calationem.

La romani prin calatio se înțelegea convocarea poporului de către preoții păgâni în fiecare zi de întâi a lunii pentru anunțarea sărbătorilor din luna respectivă, și, prin extindere, sărbătoarea în general, căci cea mai importantă calatio era aceea de la 1 ianuarie.

Până către sfârșitul secolului al IV-lea, nașterea lui Hristos se sărbătorea odată cu Boboteaza la 6 ianuarie, când se obișnuia să se facă anunțarea sărbătorilor de peste an (Paști etc.). Și cum celor de curând creștinați din Dacia și din sudul Dunării această anunțare li se părea apropiată de sărbătoarea păgână calatio, au denumit cu acest termen sărbătoarea creștină a nașterii lui Hristos. Datele la care se sărbătorește Crăciunul sunt orientative, pentru că nu se știe data exactă a nașterii lui Iisus.

 

Citeşte mai mult...
 
Dipl. Ing. Țichindelean Dorin Remus cere DEMISIA Dnei ministru Lipa PDF Imprimare
Joi, 03 Martie 2016 09:20

         Dipl. Ing. Țichindelean Dorin Remus  cere 

DEMISIA  Dnei Ministru Lipa  printr-o  scrisoare  publica  adresata  Domnului  Prim Ministru Ciolos


                                 

                 
    "Domnule Prim Ministru
     Nu credeam că mă voi simţi obligat, după 40 de ani de sport, să cer demisia unui ministru provenit din rândul sportivilor  şi cu performanţe notabile ca sportiv.
    Eu am practicat 8 ani de fotbal la clubul Gaz Metan  Mediaş, câţiva ani de rugby în Braşov şi de 38 de ani practic Karate-do.
    Nu am făcut niciodată distincţie între ramurile de sport  practicate în sensul efortului fizic sau psihic depus, nici nu am  considerat că un sport este mai important decât altul. Nu m-a   interesat niciodată dacă acesta este sport olimpic sau nu.
    Eu am considerat întotdeauna, întâi ca sportiv şi apoi ca antrenor, că menirea cea mai
importantă a sportului este aceea de a asigura ţării o populaţie sănătoasă, cu dragoste de viaţă, fericită  şi care să poată performa în toate domeniile, atât sportiv, cât şi economic, social etc.
     Sportul într-adevăr ne poate face o naţiune fericită şi sănătoasă!
     A trebuit însă să vină Ministrul Tineretului şi Sportului Elisabeta Lipă care să ne înveţe că  anumite sporturi sunt mai “speciale” decât altele, că anumiţi sportivi au dreptul la viaţă şi fericire iar  alţii nu.

 

Citeşte mai mult...
 
Claire Martin, winner of the 24th FEDEPE awards in Spain PDF Imprimare
Luni, 05 Octombrie 2015 15:32

 

                      

    On October 1st, 2015, Claire Martín, Vice-President, CSR for the Renault group and Director of the Renault Foundation, received the 2015 FEDEPE Award (Spanish Federation of Female Managers, Professionals and Entrepreneurs) in the “International” category.

    Every year, the FEDEPE recognizes women who have excelled in their work professionally, and business performance management, as well as media companies that have favoured the role of women in the workplace.  

    Claire Martín, Vice-President, CSR for the Renault group and Director of the Renault Foundation dedicatedher award to all women working within the Renault Group and emphasized that one of her greatest challenges as head of CSR consisted of furthering the cause of women in a traditionally masculine environment, such as the automobile industry. She declared: “I am very satisfied with our achievements over the last six years, like the creation of our internal network Women@Renault and the dimensions it has taken since then.”



Citeşte mai mult...
 
România – Malta = 1:0 PDF Imprimare
Duminică, 08 Septembrie 2019 18:25

                    ROMÂNIA   s-a  CHINUIT  cu   MALTA 


                                                Imagini pentru fotbal logo romania
     Romania  a  jucat  JALNIC  !!
     La  noi    doar  doi  jucatori  :
                                      Puscas  si din  nou Tatarusanu  
     Echipa  Maltei   ne-a  driblat, a  avut  posesie , a  facut  presing   linga  careul  nostru,a  legat  pasele  ,.......................
     iar  noi  lunga  pe  Puscas , sau  pe altul.................
     Echipa  Romaniei  fara  vlaga  ,lenta ,...................

Citeşte mai mult...
 


Pagina 906 din 1133

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home