Total Media News

Total Media News
Nokia va închide fabrica de la Jucu. PDF Imprimare
Joi, 29 Septembrie 2011 12:18
Nokia va închide fabrica de la Jucu.

2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

 

Citeşte mai mult...
 
Omul de afaceri Ion Tiriac si o banca au donat cate un avion turbojet, pentru misiuni umanitare PDF Imprimare
Marţi, 28 Ianuarie 2014 14:50

              Omul de afaceri Ion Ţiriac şi o bancă au donat Inspectoratului General de Aviaţie câte un avion turbojet, pentru misiuni umanitare în situaţii de urgenţă, conform informaţiilor prezentate, luni seara, la comandamentul pentru iarnă organizat la Guvern.

                                        

    Astăzi, cineva a hotărât să facă un gest onorabil şi să doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviaţie. Domnul ministru Arafat, împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie, după ce întocmiţi documentele, vă rog să faceţi public acest lucru, pentru că acest gest va salva în viitor foarte multe vieţi", i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, în cadrul comandamentului.

    Ulterior, la finalul reuniunii, Dragnea a precizat pentru jurnalişti că este vorba, de fapt, de două avioane turbojet care au fost donate statului de către o persoană fizică şi, respectiv, o bancă, fără nicio legătură între acestea.

Citeşte mai mult...
 
la Jocurile Europene găzduite de Baku, capitala Azerbaidjan, în perioada 12-28 iunie a.c PDF Imprimare
Joi, 04 Iunie 2015 13:54

 

                                                            

            Prima editie a Jocurilor Europene va avea loc la Baku, in Azerbaidjan, in perioada 12-28 iunie 2015.      

          Se va concura la 20 de sporturi, 4 neolimpice si 16 olimpice, la 12 dintre acestea din urma rezultatele contand pentru calificarea la JO de la Rio 2016.

România va fi reprezentată de 147 de sportivi la Baku

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Roman (COSR) a aprobat componența delegației României care va participa la Jocurile Europene găzduite de Baku, capitala Azerbaidjan, în perioada 12-28 iunie a.c.. Echipa Olimpică va avea în componență147 de sportivi (83 de băieți și 64 de fete) care se vor întrece la 22 de sporturi și discipline sportive:

  1. Gimnastică aerobică – șase sportivi (patru băieți și două fete): Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Ștefan Săvulescu, Bianca Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete, Dorin Marian Broței;
  2. Tir cu arcul - doi sportivi (un băiat și o fată): Daniel Ciornei, Simona Băncilă;
  3. Baschet 3x3 – opt sportivi (patru fete și patru baieti): Cristian Crăciun, Bogdan Popescu, Angel-Francisco Santana-Castillo, Cătălin Vlaicu, Andra Haas, Gabriela Mărginean, Anca Șipoș, Sonia Ursu;
Citeşte mai mult...
 
Analiza Piața auto la 8 luni – evoluțíe pozitivă PDF Imprimare
Miercuri, 17 Septembrie 2014 15:11

     Piața auto la 8 luni – evoluțíe pozitivă, dar sunt necesare măsuri de consolidare

 

                                 


          Pe ansamblul pieţei, livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule
comerciale), înregistrează, după 8 luni din 2014, o creștere de 29,2% faţă de aceeași
perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 29,7%.
Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene
înregistrând creșteri ce consolidează un trend ascendent pentru 2014 (datele după 8 luni
fiind: Franța +1,6%, Germania +2,6%, Italia +3,5%, Spania +16,4%, UK +10,1%). Ar fi însăde remarcat faptul că în luna august 2014, în jumatate din țările Europei vestice volumele au fost mai mici decât cele din august 2013.
       In România, în continuare vânzările sunt susţinute de achiziţiile realizate de către
persoanele juridice, acestea reprezentând 71% din volumulul total înregistrat pe primele 8
luni din 2014. In ceea ce privește situația din luna august, raportul dintre cele două categorii s-a dezechilibrat în ultimele luni, ajungând ca el să fie de 30% pers. fizice vs. 70% pers.juridice.

 

Citeşte mai mult...
 
Platile in numerar intre firme si catre persoane fizice vor fi limitate de la 10.000 la 2.000 de lei PDF Imprimare
Duminică, 26 Ianuarie 2014 18:58

        Guvernul vrea să interzică plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case şi maşini, indiferent de valoarea acestora, atât cumpărătorul, cât şi vânzătorul riscând o amendă de 20% din valoarea tranzacţiei, potrivit unui proiect de ordonanţă obţinut de MEDIAFAX.

                                                          

   "Prin excepţie de la prevederile art.2, 3 şi 9 din prezenta ordonanţă, contravaloarea achiziţiilor de bunuri imobile şi autovehicule se achită doar prin instrumente de plată fără numerar", se arată în document.

   Această prevedere este valabilă atât pentru firme, cât şi pentru populaţie şi cuprinde toate tipurile de imobil, precum şi orice fel de autovehicul, indiferent dacă este la prima vânzare sau second-hand.

   De asemenea, Guvernul introduce noi plafoane privind plăţile maxime pe care firmele le pot efectua zilnic în numerar, precum şi plăţile în numerar pe care poate să le facă populaţia către firme.

   Plăţile în numerar între firme şi către persoane fizice vor fi limitate de la 10.000 la 2.000 de lei

Plăţile în numerar pe care le pot efectua firmele între ele şi către persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, şi va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plăţi între persoanele fizice.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 952 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home