Total Media News

Toyota Aygo, mașina care te ajută să trăiești viață din plin, ajunge în România PDF Imprimare
Miercuri, 03 Octombrie 2018 18:32

 

                   

     Toyota, cea mai valoroasă marcă auto, anunță lansarea noului model Aygo în România, model care vine în întâmpinarea cumpărătorului cu noutăți în ceea ce privește designul exterior și nivelul de dotare.

     Lansată în 2005, prima generație Aygo a fost concepută pentru a atrage clienți tineri, din zona urbană, și pentru a aduce mai multă emoție mărcii. De la lansarea sa, Aygo a fost un succes notabil pentru Toyota în segmentul A, atat la nivel european, cat si pe piața din România. Design-ul frontal cu semnătura vizuală “X", uşor de recunoscut, și o gamă largă de opțiuni de personalizare au asigurat mereu caracterul distinctiv al maşinii.

În 2017, Aygo a deținut lidership-ul in segmentul A cu 610 unități vândute şi o cotă de piațâ de aproape 25%, conform raportului APIA 2017. Noul model Aygo are ca obiectiv creșterea atractivității acestui model printr-o serie de noutăți, in mod special la capitolul  conectivitate, precum şi consolidarea poziției mărcii în piața auto din România.

 

 

Caracteristicile modelului Toyota Aygo

Noul Aygo își menține semnătura frontală ‘X’ care îl caracterizează, dar a evoluat de la o grafică bidimensională la un element de design cu valențe mai puternice, tridimensional. Designul frontal distinctiv încorporează faruri redesenate, cu lumini de zi LED integrate, disponibile ca și dotare standard. Tot în dotare standard intră și noile ghidaje luminoase LED integrate în tripla spate, care, împreună cu luminile de zi, oferă AYGO o apariție sofisticată și îl fac ușor de recunoscut pe șosea, asigurând o semnătură luminoasă unică. Noul design exterior este completat de o ofertă de opt culori exterioare, dintre care două sunt noi – Bleumarin Metalizat și, exclusiv pentru echiparea x-cite, Magenta Metalizat. 

Premiatul motor Toyota cu cilindree de 998 cc, in 3 cilindri, cu 12 supape DOHC şi Dual VVT-I a fost revizuit, realizând un echilibru optim intre putere și consumul de combustibil, cu livrare îmbunătățită a cuplului la turații reduse pentru performanțe mai bune în traficul urban. Transmisia x-shift este disponibilă ca opțiune la noul AYGO pentru mai multe echipări. Această transmisie manuală automatizată dispune de un mod automat de schimbare a treptelor de viteză și nu are pedală de ambreiaj, folosind control electronic pentru a sincroniza motorul, ambreiajul și cutia de viteze pentru o schimbare rapidă și precisă.

Sistemul multimedia avansat, disponibil incepând cu echiparea x-connect, utilizează un ecran tactil color de 7” integrat in panoul de bord şi o cameră video retrovizoare. Meniul principal are o structura clară, cu 5 submeniuri, permițând o identificare uşoară a tuturor funcțiilor pentru o experiență intuitivă a utilizatorului. În premieră pentru Aygo, sistemul multimedia include şi integrare smartphone susținută de Pioneer compatibilă Apple CarPlay şi Android Auto*. Cu ajutorul acestei facilități, funcțiile de telefon, mesagerie, navigație şi aplicații de muzică sunt redate pe ecranul tactil de  7”, asigurând o operare uşoară şi sigură a acestora.

Sistemul de monitorizare cu cameră video retrovizoare este disponibil deja de la echiparea de mijloc x-connect şi poate asista şoferul la parcare sau la manevre in spații înguste. Se activează ori de câte ori este selectată treapta de marşarier.

Importanța pe care marca Toyota o acordă siguranței autovehiculelor sale se reflectă în faptul că, în premieră pentru acest model în România, echiparea de top x-clusiv include  pachetul de siguranță activă Toyota Safety Sense; compus din sistem de siguranță pre-impact (PCS) cu funcție de frânare autonomă de urgență şi sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDA).

Un alt exemplu de dotare concepută pentru a satisface clienții mai pretențioşi ai segmentului A, noul Aygo x-wave este dotat cu un plafon tip canvas operat electric, cu o deschidere de 785mm x 730mm.

Personalitatea noului Aygo este unică pe piața din România, proiectarea sa stând sub amprenta unui deziderat extrem de ambițios exprimat de catre David Terai, Aygo Chief Engineer: „Mesajul meu către echipa de design a fost întotdeauna: Aygo are nevoie de o prezență puternică pe piața europeană, cu un caracter distractiv și personalitate inspirată de cultura japoneză Manga, dar cu o execuție care să fie apreciată de clienții europeni. (...) Echipa mea și cu mine suntem foarte mândri de ceea ce am obținut. Acesta este, fără îndoială, cel mai bun Aygo realizat vreodată.”

 

 

**  - TOYOTA

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Auto Toyota Aygo, mașina care te ajută să trăiești viață din plin, ajunge în România