Total Media News

Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean a fost condamnat la închisoare pe viaţă - Pagina 2 PDF Imprimare
Duminică, 03 Iunie 2012 12:08
Index articol
Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean a fost condamnat la închisoare pe viaţă
Pagina 2
Toate paginile

De asemenea, faptele de corupţie imputate fiilor fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, Alaa şi Gama, au fost prescrise, a declarat sâmbătă preşedintele tribunalului din Cairo.

Hosni Mubarak, singurul lider judecat personal pentru evenimentele violente regionale de anul trecut, se declara nevinovat de acuzaţiile ce i-au fost aduse: implicare în uciderea a peste 800 de manifestanţi şi corupţie.

La apelul tribunalului, înfiinţat la Academia de Poliţie din Cairo, Hosni Mubarak, cu ochii ascunşi în spatele unor ochelari negri, a răspuns "prezent", întins pe o targă instalată în boxa acuzaţilor.

Pentru a asigura siguranţa procesului şi a lui Hosni Mubarak persoanal au fost mobilizaţi aproximativ 5.000 de poliţişti şi 2.000 de soldaţi. Fostul şef al statului egiptean era închis într-un spital militar de lângă Cairo şi a fost adus cu elicopterul la locul de judecată.

Momentul anunţării verdictului a fost transmis în direct de postul public de televiziune.

Verdictul intervine între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, primele după înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak. În cea de-a doua rundă a scrutinului, care se va desfăşura în zilele de 16 şi 17 iunie, se vor înfrunta Mohammed Morsi, reprezentant al organizaţiei Fraţii Musulmani, şi ultimul prim-ministru al lui Mubarak, Ahmad Shafiq.

 

 

 

**  sursa  : Agerpres



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean a fost condamnat la închisoare pe viaţă - Pagina 2