Total Media News

Alarmă de gradul zero: uscaciunea a ajuns la UN METRU in pimint, dublul adincimii arabile - Pagina 2 PDF Imprimare
Duminică, 26 August 2012 20:16
Index articol
Alarmă de gradul zero: uscaciunea a ajuns la UN METRU in pimint, dublul adincimii arabile
Pagina 2
Toate paginile

 

 

Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 20 şi 33°C, în primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1-12°C şi 15-23A°C spre sfârşitul intervalului, limite apropiate de mediile multianuale, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.Grindină după secetăTemperatura maximă a aerului se va încadra între 20 şi 42°C, la nivelul întregii ţări, în timp ce temperatura minimă va fi cuprinsă între 9 şi 27°C, pe aproape întreg teritoriul agricol, valori mai scăzute fiind posibile doar în depresiuni. Se prognozează ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului, local cu aspect de vijelie, iar izolat vor fi condiţii de producere a grindinei, în majoritatea regiunilor agricole. Vegetaţia se depreciază acceleratPe fondul menţinerii regimului termic ridicat al aerului şi solului, asociat cu deficite accentuate de apă în sol, starea de vegetaţie la culturile prăşitoare se va deprecia în continuare prin uscarea parţială/totală a aparatului foliar, boabe şiştave la porumb şi seminţe seci la floarea-soarelui, precum şi forţări stadiale, cu efecte negative asupra potenţialului productiv, avertizează agro-meteorologii.
De asemenea, în plantaţiile pomi-viticole se vor înregistra îngălbenirea şi uscarea frunzelor, fructe/boabe de dimensiuni mici şi deshidratate, precum şi căderea prematură a acestora.

 

 

 

 

 

***  sursa  :  adevarul.ro



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Alarmă de gradul zero: uscaciunea a ajuns la UN METRU in pimint, dublul adincimii arabile - Pagina 2