Total Media News

Tribunalul Dimbovita îl obliga pe Sorin Oprescu sa dispuna desfiintarea Cathedral Plaza PDF Imprimare
Duminică, 09 Septembrie 2012 20:46
Index articol
Tribunalul Dimbovita îl obliga pe Sorin Oprescu sa dispuna desfiintarea Cathedral Plaza
Pagina 2
Toate paginile

        Războiul dintre Millenium Building Development şi Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) continuă, iar Tribunalul Dâmboviţa a decis în iulie să dispună obligarea primarului general, Sorin Oprescu, să emită o decizie de desfiinţare a imobilului Cathedral Plaza a cărui existenţă e contestată de ARCB.

                       

     Conflictul este vechi şi a trecut prin mai multe etape, conflictul ajungând şi la CEDO. În imobil s-au investit 60 de milioane de euro şi, potrivit dezvoltatorului, s-a ratat vânzarea lui către investitori interesaţi tocmai din cauza conflictului.

 


 

 

Evident, adevărul e ca de obicei undeva între, dar e greu de crezut că proprietarul va accepta să piardă totul prin demolarea clădirii, şi e de aşteptat că va contesta această decizie a tribunalului. Pe de altă parte, ARCB susţine că „desfiinţarea acestei construcţii reprezintă pe de o parte aplicarea principiului legalităţii iar pe de altă parte singura posibilitate a înlăturării afectării drepturilor şi intereselor reclamanţilor.”

Cathedral Plaza a primit autorizaţia de construcţie în februarie 2006, iar lucrările au fost demarate o lună mai târziu. În aprilie 2006 ARCB a contestat valabilitatea construcţiei, iar între iulie 2007 şi 2011 lucrările au fost întrerupte de mai multe ori din cauza litigiului.

 

 

 

 

**  sursa  :

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Tribunalul Dimbovita îl obliga pe Sorin Oprescu sa dispuna desfiintarea Cathedral Plaza