Total Media News

ANAF: Tot mai multe firme nu-şi plătesc datoriile către stat, intră în insolvenţă sau devin inactive - Pagina 2 PDF Imprimare
Joi, 11 Octombrie 2012 15:36
Index articol
ANAF: Tot mai multe firme nu-şi plătesc datoriile către stat, intră în insolvenţă sau devin inactive
Pagina 2
Toate paginile

 

El a arătat că ANAF începe să treacă de la profilul economic pe care ar trebui să îl aibă la profilul juridic, angajând în ultima perioadă tot mai mulţi jurişti pentru a reprezenta instituţia în litigii cu firme.

Constantin a spus că ANAF se confruntă şi cu multe intrări în insolvenţă, prin care firmele se protejează faţă de fisc şi creditori, şi cu o tendinţă de "abandonare" a societăţilor comerciale, prin intrarea în inactivitate.

În plus, el a arătat că "circuitele evazioniste" reuşesc să se replieze tot mai rapid, creând astfel dificultăţi instituţiei de a recupera datoriile.

Prin programul de reformare a instituţiei, programat pentru următorii patru ani, ANAF vizează să atingă un grad de conformare al contribuabililor de 92%, de la circa 80% în prezent, potrivit reprezentantului Agenţiei.

În ţările dezvoltate indicatorul se situează la 94% din populaţie.

"Atunci când 94% din cetăţeni se conformează voluntar (la plăţile către fisc, n.r.) doar 6% au probleme. La noi procentajul de 20% de contribuabili cu probleme implică o muncă anevoiască pentru ANAF, ceea ce poate determnina blocaje în activ noastră", a mai spus Constantin.

 

 

 

 

 

**  sursa  :money.ro

 

 

***  sublinierea  unui  pasaj  ne  apartine



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate ANAF: Tot mai multe firme nu-şi plătesc datoriile către stat, intră în insolvenţă sau devin inactive - Pagina 2