Total Media News

Bancnotele euro se schimba. Vezi cand vor intra in circulatie cele noi PDF Imprimare
Vineri, 09 Noiembrie 2012 09:39
Index articol
Bancnotele euro se schimba. Vezi cand vor intra in circulatie cele noi
Pagina 2
Toate paginile

          Banca Centrala Europeana (BCE) si bancile centrale nationale (BCN) din Eurosistem urmeaza sa introduca a doua serie de bancnote euro. Noile bancnote vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani, incepand, in luna mai 2013, cu bancnota de 5 euro.

          Denumita seria "Europa", aceasta va reda in filigran si in holograma un portret al Europei, personaj din mitologia greaca ce a dat numele continentului.Noile bancnote au beneficiat de progresele inregistrate de tehnologia de producere a bancnotelor de la introducerea primei serii cu peste zece ani in urma. Elementele de siguranta ale acestei serii au fost optimizate, contribuind astfel la sporirea sigurantei bancnotelor, anunta Banca Centrala Europeana (BCE).

   Trei noi elemente de siguranta (filigranul-portret, holograma-portret si numarul verde-smarald) au fost dezvaluite astazi publicului.

 

      Noile bancnote marcheaza o evolutie. Acestea vor prezenta aceeasi conceptie grafica bazata pe tema "epoci si stiluri" si culorile dominante ale primei serii, dar au fost usor modificate pentru a include elementele de siguranta optimizate.

 

    Bancnotele din a doua serie vor fi usor de distins de cele din prima serie. Seria "Europa" va pastra cupiurile din seria anterioara, si anume 5 euro, 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro, 200 euro si 500 euro, acestea urmand a fi introduse in ordine crescatoare. Noua bancnota de 5 euro va fi, asadar, urmata de cea de 10 euro.Initial, bancnotele din prima serie vor circula in paralel cu cele noi, insa vor fi retrase treptat si, in cele din urma, vor inceta sa mai reprezinte un mijloc legal de plata la o data care va fi anuntata cu mult timp in avans.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie Bancnotele euro se schimba. Vezi cand vor intra in circulatie cele noi