Total Media News

Fondurile europene 2013, deblocate - Pagina 2 PDF Imprimare
Vineri, 08 Februarie 2013 08:21
Index articol
Fondurile europene 2013, deblocate
Pagina 2
Toate paginile

 

           În cursul acestei an, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte două misiuni de verificare pentru acest program operaţional în scopul ridicării corecţiilor financiare temporare de 25%.Pe POSDRU au fost depuse aproape 10.400 de proiecte până la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Valoarea fondurilor UE alocate pentru perioada 2007 - 2013 pentru acest program se ridică la 3,37 milioane de euro.

Deblocarea fondurilor europene POSDRU s- a produs ca urmare a “rezultatelor pozitive înregistate în urma misiunii de audit a Comisiei Europene din perioada 29 ianuarie – 01 februarie 2013”.

“Deblocarea acestui program este un prim pas vizibil pe care-l facem pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene. Această decizie a Comisiei Europene confirmă rezultatele măsurilor pe care Ministerul Fondurilor Europene a început deja să le implementeze cu Autoritatea de Management POSDRU. Acţiuni similare sunt derulate şi cu celelate Autorităţi de Management pentru a debloca şi celelate trei programe presuspendate: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Comisia Europeană a suspendat POS DRU la începutul lunii august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 – 2011.

 

 

 

 

 

 

** sursa  : 



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie Fondurile europene 2013, deblocate - Pagina 2