Total Media News

TVA la incasare. Primele efecte ale noului sistem PDF Imprimare
Miercuri, 06 Martie 2013 12:24
Index articol
TVA la incasare. Primele efecte ale noului sistem
Pagina 2
Toate paginile

             Complicarea procedurii de înregistrare a facturilor, triplarea timpului și presiune pusă pe resursele alocate. Acestea sunt primele efecte ale noului sistem de aplicare aTVA la încasare, obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru companiile cu cifră de afaceri sub 500.000 euro, potrivit companiei de consultanță Adevaris.

                                                

            Impactul TVA la încasare s-a făcut deja simțit la întocmirea primelor deconturi de TVA din 2013. Contribuabilii au avut ca termen limită de depunere a declarațiilor ziua de 25 februarie, pentru operațiunile aferente lunii ianuarie 2013.

“Contribuabilii care au depus deconturile de TVA pe luna ianuarie pot să cuantifice acum primele efecte ale noilor reglementări. Procesul de verificare și ținere a evidenței documentelor s-a complicat, este nevoie de mai multe operațiuni de contabilitate, iar pentru următoarele perioade fiscale este de așteptat ca numărul lor să mai crească. Companiile se văd nevoite să-și adapteze sistemele interne de facturare și raportare din mers, într-o perioadă scurtă, fără a putea să prevadă și să integreze din timp efectele acestor schimbări”, explică Rene Schoeb, partener Adevaris, situaţia produsă de introducerea TVA la încasare.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie TVA la incasare. Primele efecte ale noului sistem