Total Media News

Se amina deschiderea podului Calafat - Vidin PDF Imprimare
Vineri, 08 Martie 2013 08:02
Index articol
Se amina deschiderea podului Calafat - Vidin
Pagina 2
Toate paginile

             Guvernul român estimează că podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, dintre România şi Bulgaria, va fi inaugurat cel mai devreme în a doua jumătate a lunii mai din cauza „contextului politic actual" din Bulgaria.

                                  

         Luna trecută, Guvernul bulgar condus de Boiko Borisov a demisionat, după zece zile de manifestaţii împotriva sărăciei.

     Fostul premier bulgar anunțase anterior că podul Calafat-Vidin va fi inaugurat oficial pe 9 mai, de Ziua Europei, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

    "Dat fiind contextul politic actual din Republica Bulgaria, data inaugurării obiectivului va fi cel mai devreme în a doua jumătate a lunii mai 2013", se afirmă într-un document al Guvernului, potrivit mediafax.ro.În prezent, lucrările la infrastructura rutieră sunt terminate în totalitate, în timp ce lucrările la infrastructura feroviară sunt finalizate în procent de 95%.


100.000 de vehicule vor traversa noul pod

Autoritățile se așteaptă ca peste 100.000 de vehicule să traverseze podul în fiecare an. Cu o lungime de doi kilometri, podul Calafat – Vidin va fi administrat de o entitate comercială mixtă româno – bulgară.În total, proiectul a costat 226 milioane de euro, din care 60,7 milioane de euro reprezintă contribuția Guvernului bulgar.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Se amina deschiderea podului Calafat - Vidin