Total Media News

Nu ne vindem tara? Statul pregateste cea mai tare afacere din istoria Romaniei PDF Imprimare
Duminică, 17 Martie 2013 20:54
Index articol
Nu ne vindem tara? Statul pregateste cea mai tare afacere din istoria Romaniei
Pagina 2
Toate paginile

         Dupa resurse, industrie si serviciile esentiale pentru traiul de zi cu zi, Romania este pe cale sa isi vanda si cel mai de pret bun – pamantul. De la 1 ianuarie 2014, strainii vor putea cumpara terenuri agricole – o afacere controversata, cu doua taisuri, din care specialistii  spun ca vom avea de castigat dar si de pierdut, mai ales pe termen lung.

                                  

            Romania este un fel de "El Dorado" pentru investitorii in agricultura. Are o suprafata agricola de 14,7 milioane de hectare, ce reprezinta 61,7% din teritoriul tarii. Ne aflam pe locul 6 din Europa ca suprafata agricola utilizata (dupa Franta, Spania, Germania, Marea Britanie si Polonia) si pe locul 5 ca suprafata arabila (dupa Franta, Spania, Germania si Polonia). Romania are o medie de 0,41 ha teren arabil pe cap de locuitor, valoare aproape dubla fata de media UE.

Terenul arabil ocupa circa 64% din suprafata agricola,33% din aceasta este ocupata cu pasuni si fanete, iar viile si livezile reprezinta circa 3%.Important este de spus ca marea majoritate a terenurilor din Romania sunt fertile, spre deosebire de cele din Occident, multe dintre ele infestate de exploatarile intensive cu chimicale.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Nu ne vindem tara? Statul pregateste cea mai tare afacere din istoria Romaniei