Total Media News

Grupul german Praktiker va intra in insolventa - Pagina 2 PDF Imprimare
Joi, 11 Iulie 2013 13:59
Index articol
Grupul german Praktiker va intra in insolventa
Pagina 2
Toate paginile

 

Vanzarea subsidiarei luxenburgheze Batiself SA a esuat dupa ce board-ul companiei interesate sa cumpere divizia nu a avizat tranzactia, se arata in comunicat. Castigul care ar fi rezultat din vanzarea subsidiarei a fost inclus in planul de finantare inca din 2012, precizeaza Praktiker.

Actiunile Praktiker s-au prabusit joi cu 72%, la 10 centi, cel mai scazut pret din noiembrie 2005, cand compania s-a listat la Frankfurt. Printre actionarii Praktiker se numara Donau Invest Beteiligungs GmbH, cu 10%, si Maseltov Ltd., cu 9,6%.

Compania a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro in 2011.

Veniturile Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro. Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internationala a Praktiker, care include operatiunile retailerului din sase tari din Europa Centrala si de Est - Romania, Grecia, Polonia, Ungaria, Bulgaria si Ucraina - a consemnat o scadere de 12,6%, la 112,4 milioane de euro. Praktiker mai detine operatiuni in Turcia si Luxemburg.

Praktiker are 315 magazine in Germania si 99 pe plan international, din care 27 in Romania, potrivit datelor de la sfarsitul primului trimestru. Anul trecut, vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,6%, la 142,3 milioane de euro.

 

 

 

**  sursa  : stirileprotv.ro



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii Grupul german Praktiker va intra in insolventa - Pagina 2