Restaurantele din Franta: mincare pregatita industrial, congelata si incalzita la microunde |
Sâmbătă, 20 Iulie 2013 09:19 | ||||
Pagina 1 din 2 În plină criză, cu recesiune şi şomaj record, în societatea franceză are loc o dezbatere aprinsă pe o temă surprinzătoare, de natură culinară, care a captat deopotrivă atenţia ministerelor de resort, a Adunării Naţionale şi a patronatelor din sectorul restaurantelor.
Mitul micului restaurant parizian care serveşte bucate alese a fost spulberat recent de rezultatele unui sondaj care a relevat că o treime dintre localuri, deşi se laudă cu mese gourmet, oferă clienţilor produse pregătite industrial, congelate şi încălzite la cuptorul cu microunde. Proprietarii de restaurante estimează că numărul real al cârciumarilor care optează pentru această „scurtătură" este cu mult mai mare, deoarece multor bucătari-şefi le-ar fi prea ruşine să recunoască un asemenea sacrilegiu.
PE LÂNGĂ ELEMENTUL DE FRAUDĂ, BUCĂTARII NEMULŢUMIŢI SUBLINIAZĂ CĂ MÂNCĂRURILE PREPARATE ÎN FABRICĂ REPREZINTĂ TRĂDAREA TRADIŢIEI DE PATRIMONIU A MESEI GOURMET ŞI SUBMINAREA UNEIA DINTRE PRINCIPALELE ATRACŢII TURISTICE FRANCEZE. Un bucătar care nu se sfieşte să admită că a apelat la controversata practică este Bernard Grateloup, proprietarul Cafe de la Poste din Carmaux, un oraş mic, situat la aproximativ 80 de kilometri nord-est de Toulouse. |