Total Media News

Rompetrol Rafinare a finalizat o investitie de 53 mil. $ pe platforma Petromidia - Pagina 2 PDF Imprimare
Vineri, 09 August 2013 08:30
Index articol
Rompetrol Rafinare a finalizat o investitie de 53 mil. $ pe platforma Petromidia
Pagina 2
Toate paginile
Procesul de modernizare a determinat o reducere cu 90% a consumului tehnologic, o scadere anuala cu 3 milioane dolari a pierderilor tehnologice, precum si o diminuare semnificativa a consumului energetic. Avand o capacitate de 1,17 milioane tone pe an, instalatia de cocsare asigura valorificarea reziduului de vid provenit din Instalatia de Distilare in Vid, pentru obtinerea de produse finite precum gaze, benzina, motorina usoara, motorina grea si cocs. In urma investitiilor totale de 1,3 miliarde dolari sustinute de grupul Rompetrol in perioada 2007 – 2012, rafinaria Petromidia si-a majorat capacitatea de productie la 14.000 tone pe zi, volumul maxim fiind atins in perioada mai - iunie 2013. 
Rompetrol Rafinare a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri bruta consolidata de 4,6 miliarde dolari si un rezultat operational (EBITDA) de 76,8 milioane dolari. Compania si-a diminuat pierderea neta consolidata cu 60% in primul trimestru din 2013, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012 si a inregistrat o cifra de afaceri neta consolidata de 728,4 milioane dolari, in primele trei luni ale acestui an. Grupul Rompetrol este detinut integral de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan – KazMunayGas si este prezent in 12 tari, cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.
**  sursa  : dailybusiness.ro


 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii Rompetrol Rafinare a finalizat o investitie de 53 mil. $ pe platforma Petromidia - Pagina 2