Total Media News

Germania recunoaste moneda virtuala bitcoin ca instrument financiar PDF Imprimare
Luni, 19 August 2013 22:54
Index articol
Germania recunoaste moneda virtuala bitcoin ca instrument financiar
Pagina 2
Toate paginile

         Germania a recunoscut oficial moneda virtuală bitcoin ca "unitate de cont", respectiv ca instrument financiar care poate fi folosit în "cercurile multilaterale de cliring", potrivit Ministerului de Finanţe din această ţară.

                                

            Germania recunoaşte moneda virtuală bitcoin ca instrument financiar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

       Bitcoin nu este clasificată ca ban electronic (e-money) sau monedă străină, ci mai degrabă ca instrument financiar supus reglementărilor bancare din Germania. Reprezintă mai degrabă «bani privaţi» care pot fi utilizaţi în cercurile multilaterale de cliring", potrivit unui comunicat al Ministerului german de Finanţe, relatează CNBC.

       O unitate de cont permite realizarea de comparaţii în timp a valorii unor bunuri sau servicii şi cuantificarea valorii adăugate în cadrul activităţii economice şi poate fi reprezentă de o monedă fără existenţa fizică a acesteia. Un exemplu de unitate de cont este dat de drepturile speciale de tragere (DST) ale FMI, în care se evaluează tranzacţiile, dar care nu sunt şi instrument de plată. Astfel, plăţile trebuie să se facă în monede aflate efectiv în circulaţie.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International Germania recunoaste moneda virtuala bitcoin ca instrument financiar