Total Media News

Romanul se viseaza patron, dar jumatate din afaceri esueaza in primii 3-4 ani PDF Imprimare
Sâmbătă, 07 Septembrie 2013 15:03
Index articol
Romanul se viseaza patron, dar jumatate din afaceri esueaza in primii 3-4 ani
Pagina 2
Toate paginile

    Romanii se claseaza pe primul loc in UE la intentii antreprenoriale, insa mai mult de jumatate din afacerile incepute de acestia esueaza in 3-4 ani.


     Vezi care sunt motivele.

   Romania este prima tara din Uniunea Europeana din punct de vedere al intentiilor antreprenoriale, 27% dintre romani declarand ca vor sa porneasca la drum pe cont propriu. Procentajul este mai mult decat dublu fata de media inregistrata in Uniunea Europeana, potrivit datelor furnizate de Global Entrepreneurship Monitor si Comisia Europeana.

 Cu toate acestea, problemele apar atunci cand ne uitam la sustenabilitatea initiativelor antreprenoriale. Romania ocupa locul 6 in Uniunea Europeana (dupa Austria, Estonia, Letonia, Olanda si Slovacia) din punct de vedere al activitatii antreprenoriale totale: 9% din populatia activa este in curs de a incepe un business sau isi dezvolta propriile start-up-uri.Ocupam insa penultimul loc la nivel european din punct de vedere al sustenabilitatii initiativelor antreprenoriale: mai bine de jumatate din companiile nou infiintate nu reusesc sa supravietuiasca perioadei critice de 42 de luni (acestea se inchid sau isi suspenda activitatea), potrivit reprezentantilor organizatiei Akcees, specializata in consultanta antreprenoriala. Potrivit lor, daca unul din 5 tineri este antreprenor, ceilalti 4 au locuri de munca!



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii Romanul se viseaza patron, dar jumatate din afaceri esueaza in primii 3-4 ani