Total Media News

Care este ora potrivita ca sa bei cafeaua ? - Pagina 2 PDF Imprimare
Vineri, 08 Noiembrie 2013 22:59
Index articol
Care este ora potrivita ca sa bei cafeaua ?
Pagina 2
Toate paginile

 

Prin urmare, oamenii beneficiază cel mai mult de pe urma cafeinei după ce nivelul de cortizon începe să scadă, cafeaua stimulând producerea de cortizon, iar faptul că nu interacţionează cu nivelurile crescute ale hormonului împiedică organismul să dezvolte toleranţa la cafeină.

Nivelurile de cortizon mai cresc la prânz şi între ora 5.30 şi 6.30 după-amiază, ceea ce înseamnă că oamenii nu ar trebui să bea cafea în aceste intervale.

"Producţia de cortizon este strâns legată de nivelul de vigilenţă, iar cortizonul are niveluri maxime (...) între ora 8.00 şi 9.00 în medie. Unul dintre principiile-cheie ale famacologiei este folosirea unui medicament când avem nevoie de el. Altfel, vom dezvolta toleranţă la un medicament administrat în aceeaşi doză", explică Steven Miller.

Cu toate acestea, nivelurile de cortizon pot varia în decursul zilei, de la o persoană la alta. În cazul celor care se trezesc foarte devreme, nivelurile de cortizol scad mai repede decât în cazul celor care se trezesc mai târziu, astfel încât şi orele pentru băut cafeaua diferă de la o persoană la alta.

 

 

 

*  sursa  - MEDIAFAX.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator Care este ora potrivita ca sa bei cafeaua ? - Pagina 2