Total Media News

Ministrul Nicolae Banicioiu a participat la evenimentul “Minte sanatoasa in corp sanatos " PDF Imprimare
Marţi, 26 Noiembrie 2013 17:27
Index articol
Ministrul Nicolae Banicioiu a participat la evenimentul “Minte sanatoasa in corp sanatos "
Pagina 2
Toate paginile

                       Ministrul Nicolae Bănicioiu a participat la evenimentul

“Minte sănătoasă în corp sănătos. Împreună pentru prevenirea obezităţii infantile "

                       

     Astăzi, 26 noiembrie 2013, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu a participat la evenimentul “Minte sănătoasă în corp sănătos. Împreună pentru prevenirea obezităţii infantile”, ce a avut ca temă de dezbatere aspecte privind promovarea şi susţinerea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor şi tinerilor din România prin sport, alimentaţie sănătoasă, conştientizare şi gândire pozitivă.

     În cadrul mesei rotunde, ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat: „Societatea românească merge pe un considerent greşit, de multe ori familia greşeşte, considerând că un copil mai plinuţ este un copil sănătos. Acest stil de viaţă dezechilibrat apare atunci când  alimentaţia nu este controlată, când copilului i se permite să mănânce orice, atât în mediul familial, cât şi în afara acestuia. Deci, accesul către alimentaţia nesănătoasă este facilă şi neîngrădită”.         

    Ministrul Nicolae Bănicioiu a făcut referire în discursul său la faptul că România ocupă locul 3 în clasamentul ţărilor europene în ceea ce priveşte obezitatea infinatilă şi a  menţionat măsurile pe care doreşte să le întreprindă: “Lansez în dezbatere publică introducerea unei ore de educaţie sanitară în şcolile din România, care să presupună nu numai educaţie alimentară, ci şi reguli de igiena personală şi de prim ajutor. Aceasta este o propunere pe care noi o vom prezenta în curând, am discutat-o cu ministrul sănătăţii şi rămâne ca anul 2014 să fie anul de implementare. De asemena, o altă propunere este suplimentarea orelor de sport în rândul elevilor în toate ciclurile şcolare”.      



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Ministrul Nicolae Banicioiu a participat la evenimentul “Minte sanatoasa in corp sanatos "