Total Media News

Ariel Sharon - fost premier israelian- a incetat din viata dupa 8 ani de coma PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 21:13
Index articol
Ariel Sharon - fost premier israelian- a incetat din viata dupa 8 ani de coma
Pagina 2
Toate paginile

     Ariel Sharon, fost prim-ministru israelian, care se afla in coma de opt ani dupa ce a avut un accident vascular cerebral, a incetat din viata sambata, la varsta de 85 de ani, a anuntat postul de radio al armatei israeliene, citand surse din cadrul familiei.
                                         
    Ariel Sharon (Arik Scheinerman) s-a nascut la 26 februarie 1928, intr-o familie de imigranti rusi, in chibutul Kfar Malal, la nord de Tel Aviv.A luptat in razboiul de independenta din 1948-1949. In anii '50, conduce cu succes mai multe operatiuni militare de represalii impotriva trupelor egiptene care stationau in regiunea Gaza. In 1962, Ariel Sharon a absolvit facultatea de drept a Universitatii din Ierusalim.In 1963, el preia conducerea celebrei Unitati 101, insarcinata cu lupta antiterorista, conducand actiuni contra fedainilor palestinieni. Promovat rapid datorita calitatilor sale de comandant si datorita inclinatiei sale catre ofensiva, ajunge general de brigada.

Sharon conduce cu brio o divizie blindata in Razboiul de 6 zile, desfasurat in 1967, in care arabii sunt infranti, fiind obligati sa cedeze Ierusalimul de Est, Fasia Gaza si Cisiordania (teritoriile de pe malul de vest al Iordanului).In timpul razboiului de Yom Kippur, in 1973, el trece canalul de Suez in fruntea blindatelor sale si incercuieste armata egipteana.



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International Ariel Sharon - fost premier israelian- a incetat din viata dupa 8 ani de coma