Total Media News

Vaccinul antigripal de la Cantacuzino posibil sa fie pe piata pana la sfarsitul lunii PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 17 Ianuarie 2014 09:16
Index articol
Vaccinul antigripal de la Cantacuzino posibil sa fie pe piata pana la sfarsitul lunii
Pagina 2
Toate paginile

     Producţia de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino a fost încheiată, însă mai trebuie făcute studiile clinice, dozele urmând să fie puse pe piaţă, probabil, până la sfârşitul lunii, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

                                                                               

    "Deocamdată, avem vaccin suficient şi nu avem un risc. Din păcate, între Cantacuzino şi Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) nu a fost o legătură de colaborare foarte explicită", a spus Nicolăescu, arătând că ANM nu a făcut precizarea că la finalizarea producţiei este obligatorie efectuarea studiului clinic, "dar şi institutul având o problemă", respectiv aceea că "nu a întrebat".

    Eugen Nicolăescu a mai precizat că producţia de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino a fost încheiată în 15 decembrie.

    "Am făcut producţia. Este gata din 15 decembrie. Toate lucrurile sunt terminate. Producţia era gata. ANM i-a spus însă institutului că nu are studii clinice. Încercăm să facem acest lucru pe anumite etape, astfel încât, până la sfârşitul lunii, să punem vaccinul pe piaţă", a spus el.

 



 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate Vaccinul antigripal de la Cantacuzino posibil sa fie pe piata pana la sfarsitul lunii