Total Media News

Operatiile pe cord la nou-nascuti, reluate la Institutul Inimii Cluj dupa trei luni si jumatate PDF Imprimare
Sanatate
Duminică, 19 Ianuarie 2014 09:14
Index articol
Operatiile pe cord la nou-nascuti, reluate la Institutul Inimii Cluj dupa trei luni si jumatate
Pagina 2
Toate paginile

     Institutul Inimii din Cluj-Napoca a reluat operaţiile pe cord la nou-născuţi şi la copii după o întrerupere de trei luni şi jumătate, din cauza subfinanţării, prima intervenţie fiind făcută vineri, la un copil de trei ani.

                    

    Managerul interimar al Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu", Adrian Molnar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că reluarea operaţiilor a fost posibilă după reîntoarcerea dintr-un concediu fără plată, pentru o perioadă de şase luni, a chirurgului Manuel Chira.

    "La Institutul Inimii s-au reluat, vineri, operaţiile pe cord la nou-născuţi şi copii, iar primul caz a fost cel al unui copil de trei ani, cu o malformaţie congenitală cardiacă. Reluarea operaţiilor a fost posibilă după ce s-a întors chirurgul Manuel Chira, care a fost plecat şase luni într-un concediu fără salariu, perioadă în care a operat la o clinică privată din Sibiu. La institut mai efectua astfel de operaţii chirurgul Mircea Cotul, dar şi dânsul a plecat la Bucureşti la începutul lunii octombrie, astfel că operaţiile au fost întrerupte. Noi avem acum la institut finanţare asigurată pentru efectuarea operaţiilor de cord pentru nou-născuţi şi copii. Avem şi materiale, rămase din perioada de anul trecut în care nu s-a operat, aşa încât nu vom întâmpina probleme", a spus Molnar, fără a preciza sumele.




 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate Operatiile pe cord la nou-nascuti, reluate la Institutul Inimii Cluj dupa trei luni si jumatate