Total Media News

SALARIILE primarilor vor creste cu 30% PDF Imprimare
Marţi, 25 Februarie 2014 20:52

             Senatorii au aprobat, joi, mărirea salariilor primarilor  cu 30%, prin vot secret.

                               

    Propunerea a fost făcută de PSD. Primarii ar urma să primească până la 700 de lei în plus.

    Primarii vor primii salarii mai mari din 2014. Social-democraţii au propus ca veniturile aleşilor locali să fie majorate cu până la 700 de lei brut, lunar.

"Alimentaţi clientela politică", au acuzt liberalii, care au propus vot secret asupra proiectului, pentru ca PSD-iştii să nu se laude cu iniţiativa.

Senatorii au aprobat, joi, mărirea salariilor primarilor cu 30%, prin vot secret.

 

CE SALARII VOR AVEA EDILII DIN 2014

Primarul general: 7643 lei
Preşedintele de CJ: 6578- 6612 lei
Primari de municipiu: 5774- 6333, în funcţie de categoria de oraş
Primari comuna: 3331- 4012, în funcţie de categoria de oraş

După profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi, primarii ar urma să fie a treia categorie de bugetari exceptată de la îngheţarea salariilor în 2014. Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat pentru gândul că "sunt toate şansele" ca primarii "să aibă o mică creştere la salariu", în 2014, chiar dacă un proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Finanţelor menţine salariile bugetarilor la acelaşi nivel pentru încă un an, fără a face vreo menţiune specială pentru aceştia.

Singurele categorii prevăzute până în acest moment în textul aflat încă în lucru la Guvern sunt medicii şi farmaciştii rezidenţi cu un salariu brut mai mic de 3000 de lei, pentru care se instituie o bursă de rezidenţiat de 670 de lei şi profesorii debutanţi care vor primi 10% din salariu.

Semnalul că lista nu se va limita doar la aceştia a fost dat de premierul Victor Ponta încă de la negocierilor cu FMI, fără a menţiona însă explicit primarii. "Nu va fi o creştere egală pentru toţi angajaţii, ci va fi o creştere ţintită pe anumite categorii. Vom continua negocierile pentru a stabili gradul în care vor creşte salariile medicilor rezidenţi, ale profesorilor debutanţi şi ale altor categorii asupra cărora, chiar şi în situaţii de restrângere bugetară trebuie, în mod clar, să luăm decizii de creştere pentru 2014", a spus premierul pe 4 noiembrie.

Dincolo de o majorare de la buget a indemnizaţiei lunare, Liviu Dragnea ia în calcul acordarea unui bonus pentru primarii care au proiecte cu fonduri europene.

Primarilor li se pregăteşte "o mică creştere" şi un bonus pentru fonduri UE

"Sunt toate şanşele ca, începând cu 2014, cel puţin primarii de comune şi de oraşe să aibă o mică creştere la salariu. Sper ca în bugetul de stat să prindem acest lucru", a precizat ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, contactat de gândul. Promisiunea ajustării indemnizaţiei de primar în funcţie de numărul de locuitori din comuna, oraşul sau municipiul în care au fost aleşi le-a fost făcută de Liviu Dragnea primarilor pe 12 septembrie, când a semnat şi un acord cu aceştia.

 

 

**  sursa  :realitatea.net  si  gandul.info

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator SALARIILE primarilor vor creste cu 30%