Total Media News

CFR ar putea ajunge în Liga a II-a PDF Imprimare
Joi, 27 Martie 2014 20:26

    Unul dintre golgheterii echipei din 2008, când CFR a cucerit primul titlu, Eugen Trică deplânge situaţia unde a ajuns echipa.

                                            

"E şocant să aud că CFR ar putea ajunge în Liga a II-a. Probleme sunt peste tot. N-ar fi un dezastru nici dacă se începe reconstrucţia din Liga a II-a. S-a întâmplat şi la case mai mari să retrogradeze echipe din cauza problemelor financiare. Rezolvarea ar fi să nu se mai acorde contracte atât de mari. Trebuie să înţeleagă toţi că este criză", a spus Trică.

Mijlocaşul a fost titular şi în victoria istorică de la Roma, 2-1 pe Olimpico, în Champions League. "În acel moment, nu m-aş fi putut gândi că o să se ajungă aici, dar sper să se găsească o rezolvare. Paszkany nu se va retrage. Iubeşte prea mult CFR-ul. A pus mult suflet în munca pe care a făcut-o la această echipă, cum au pus şi Iuliu Mureşan sau Răzvan Zamfir. Ar fi mare păcat ca CFR-ul să dispară din prima ligă", crede cel care a şi antrenat CFR-ul, în sezonul trecut.Vlad Măcicăşan



UPDATE:

Paszkany Arpad a încercat o ultimă variantă pentru a salva clubul. Acesta a vândut cu 2,55 milioane de euro un teren de antrenament către omul de afaceri Ştefan Gadola, unul dintre acţionarii clubului şi unul dintre cei trei fondatori ai grupului EnergoBit. Paszkany însă a rămas cu numai 1 milion de euro, deoarece restul au fost blocaţi de bănci şi finanţe, în urma unor datorii avute de Paszkany. A fost ultima variantă a şefului din Gruia. "E gata, nu se mai poate face nimic. CFR merge în Liga a II-a", au spus apropiaţii CFR-ului pentru www.prosport.ro.


Situaţia din Gruia devine mai dramatică pe zi ce trece. Paszkany Arpad nu are bani cash şi nu e dispus la sacrificii pentru a face rost de lichidităţile care să salveze clubul. Practic, în acest moment omul de afaceri trebuie să facă rost de 3 milioane de euro pentru a aduce situaţia la zero. CFR are numeroase datorii către foşti jucători, către impresari, dar şi către angajaţi şi actualii fotbalişti. Cadu şi compania nu au mai văzut bani din salariu în acest an şi nu au mai încasat nicio primă de joc din februarie 2013. Dacă nu plăteşte toate datoriile până luni, CFR riscă să fie retrogradată în eşalonul secund, dacă se va menţine licenţierea. La cererea cluburilor, FRF a trimis o scrisoare la UEFA prin care solicită părerea forului european în privinţa scoaterii licenţelor. Şefii din Gruia au semnale că pentru sezonul viitor nu se va putea renunţa la licenţiere.

Riscă şi depunctarea
Chiar dacă ar primi o gură de oxigen de la UEFA, CFR va avea mari probleme în continuare. Clubul trebuie să scoată peste 100.000 de euro din conturi în perioada următoare pentru a nu risca depunctarea. Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF a decis la finalul lunii februarie că Paszkany trebuie să îi dea lui Eduard Stăncioiu 55.000 de euro reprezentând restanţe salariale şi lui Nicolas Godemeche suma de 46.219 de euro. Dacă situaţia nu se va redresa, majoritatea fotbaliştilor de acum îşi vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract sau să îşi recupereze restanţele salariale. 10 fotbalişti ai Clujului sunt la final de contract: Piccolo, Rada, Maftei, Pedro, Batin, Amadio, Manca, Chanturia, Gabionetta şi Djokovic. Ca amănunt, ultimul s-a plâns în presa din Italia că nu a mai primit niciun euro de la club în ultimele cinci luni.

Pregătesc dosarul pentru insolvenţă
În acest moment în Gruia se discută tot mai mult de eşalonul secund şi o reconstrucţie din temelii a echipei, cu jucători tineri şi salarii de maxim 6.000 de euro lunar. Dacă UEFA nu scoate licenţierea, Paszkany are deja pregătit dosarul pentru a băga clubul în insolvenţă, metoda tot mai des folosită de finanţatorii din Liga 1 pentru a scăpa de datoriile către salariaţi!

 

 

 

**  sursa  -  MEDIAFAX

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal CFR ar putea ajunge în Liga a II-a