Total Media News

Ediția de primăvară Goodwine PDF Imprimare
Miercuri, 09 Aprilie 2014 15:55

      A rămas mai puțin de o lună până la deschiderea oficială a celei de-a unsprezecea ediții a Târgului Internațional de Vinuri Goodwine, care va avea loc în perioada 25-27 aprilie 2014.

    

    Printre expozanții de la această ediție se numără: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea (Partener), Vinarte, S.E.R.V.E. Ceptura, Crama Oprișor, Budureasca, Senator Wine, Cramele Halewood, Alcovin, Crama Basilescu, Domeniile Blaga, Winero, Agricola Știrbey, Avincis, Via Sandu, Domeniul Vlădoi,  Vinicola Averești, Wine Princess,  Nomibo,  Cricova România, Casa Panciu, Domeniile Ostrov, amb Wine (Liliac), Intervitt, Domeniile Tohani, Alma Tim (www.smartdrinks.ro), Principe di Corleone, Vinexpert Viti Services, Stenota Winery, Arzuaga Navarra, Vinoteca Mea, Crama Iordache, Enoteca Provensala, Crama Hetei, Vinum Capidava, Fautor (Republica Moldova), Barza Albă, Ecoreca, Crama Borha (Spania), Eduardo Miroglio (Bulgaria) Azienda Vitivinicola Malgra (Italia), Commerce Line, Giuliano Tartufi.

  Partea de accesorii și utilaje vinificație este reprezentată de: Bilancia (echipamente și accesorii HoReCa), BTC Glass Design, Decorium, FlexLabel (etichete), Buticom Tonnellerie (butoaie), Vimini, Horeca Expert, Bristot, Cofetăria Armand, Contego Coffee. Stand propriu va avea și International Wine Contest Bucharest.

 

Participări în premieră la Goodwine

În premieră la această ediție Goodwine, participă compania Intervitt, care face parte din grupul Interagro. Intervitt deține în prezent peste 300 de hectare de vie și va prezenta la Goodwine noile game de vinuri Viile Sudului destinate HoReCa.

Pentru prima dată la Goodwine se află și Crama Hetei din Satu Mare, o cramă de familie, care deține în prezent 15 hectare de vie plantate cu soiuri nobile: Syrah, Cabernet Franc, Feteasca Neagră, Riesling de Rhin, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Furmint, Pinot Gris, Tămâioasa Romanească și Feteasca Regală, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Vizitatorii vor întâlni în premieră la Goodwine și Crama Iordache din Drăgășani în standul  Vinoteca Mea, dar și Stenota Winery (Prahova) și Vinum Capidava.

O altă noutate va fi si prezența importatorilor Vinexpert Viti Services (Franta - CHATEAU LA ROSE DU PIN, CHATEAU JACQUES NOIR, CHATEAU PLAISANCE, CHATEAU DE VIRECOURT), Enoteca Provensala (importator din zona Provence - Franța, a vinurilor Chateau des Bertands și Chateau de Berne precum și Principe di Corleone (Italia - podgoriile siciliene Monreale și Alcamo).

Competiția Wine Master la Goodwine

Concursul sommelierilor din 2014, CUPA OSR, organizat de către Organizația Somelierilor din România 2011 (OSR 2011) va fuziona cu WINE MASTER, competiție rezervată de asemenea somelierilor și organizată anual de către sommelierul Avram Laurențiu Achim. Contopirea celor două întreceri s-a realizat ca urmare a afilierii OSR 2011 la Federația Somelierilor din România (FSDR), for condus de catre dl Achim, se arată într-un comunicat de presă comun al celor două organizatii.

Competiția rezultată, WINE MASTER va avea trei etape de calificare și o finală. Etapa de calificare Sud, va avea loc la București, concomitent cu ediția de primăvară a Târgului Internațional de Vinuri Goodwine în perioada 25-27 aprilie în Pavilionul C1 din cadrul Romexpo. Etapele Est și Vest vor fi organizate în orașele Iași și Cluj în perioada de vară-toamnă. Marea finală, WINE MASTER 2014 se va desfășura pe durata ediției de toamnă a Goodwine.

Prin afilierea celor două organizații se dorește realizarea unui cadru cât mai bun pentru susținerea și promovarea meseriei de sommelier în România, educarea noilor generații de sommelieri și susținerea industriei viti-vinicole, avându-se în vedere și un aport la dezvoltarea industriei ospitalității.

 

 

 

 

** sursa  : --  horeca.ro

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator Ediția de primăvară Goodwine