Total Media News

Festivalul Enduro Heniu PDF Imprimare
Vineri, 11 Aprilie 2014 19:55
               
    Peste 200 de motocicliști profesioniști și amatori din țară și din străinătate și-au anunțat prezența mâine și poimâine la Prundu Bârgăului unde are loc primul eveniment enduro de anvergură organizat în județ. Numele grele din listă anunță o bătălie crâncenă pentru podium, mai ales la clasa A și B.

   Festivalul Enduro Heniu 2014 începe mâine în Poligonul de la Prundu Bârgăului, acces de pe str. Secu din centrul comunei. Deși este primul eveniment de anvergură de acest gen organizat în Bistrița-Năsăud, se anunță a fi un succes datorită traseului pregătit de organizatori pe vârful Heniu care a atras un număr neașteptat pe participanți. Directorul traseului este clujeanul Bart Stroișteanu, un profesionist recunoscut în domeniu, care s-a implicat în organizarea evenimentului alături de asociația ”Bârgăuanii și prietenii” și Primăria Prundu Bârgăului.

 

Numai pe pagina de internet a evenimentului - enduroheniu.com - erau  înscriși până azi dimineață 160 de concurenți din țară și din străinătate, dar, cum înscrierile continuă până înaintea începerii concursului, cifra estimată de organizatori la START fiind de peste 200 de concurenți la toate cele trei clase A (profesioniști), B (amatori) și C (hobby).

Klaus Sorensen ( Danemarca, directorul de traseu Red Bull Romaniacs), Emanuel Gyenes (Mani), Rogojan Emanuel (multiplu campion național), Zsolt Varga, Kovacs Ervin, Norbert Levente, Robert Szakacs - sunt doar câteva din numele grele care concurează la clasa A. Bistrițeanul Ionuț Sângeorzan va concura și el la clasa A, iar un alt bistrițean - Tudor Turdeanu - deși este un concurent de clasa A este înscris deocamdată la B, urmând ca înainte de începerea competiției, dacă starea de sănătate îi va permite, să decidă dacă va intra la clasa superioară. 

În competiție mai sunt înscriși concurenți din Spania, Italia, Austria, dar și din foarte multe județe din țară. Bistrițenii pasionați de enduro sunt înscriși și ei în număr mai mare la clasele B și C.

Organizatorii au pregătit și un traseu special pentru veteranii acestui sport (OLD BOYS) unde aceștia vor putea demonstra tinerei generații de enduriști ca vârsta nu are limite în acest sport!

Dacă vreți să vedeți un spectacol cu motociclete, motoare turate și adrenalină nu ratați PROLOG-ul evenimentului, programat pentru mâine, ora 16.00, în zona poligonului de la Prundu Bârgăului, locul de unde sâmbătă, începând cu ora 9.00, se va da START-ul.

Partener al evenimentului este Asociația de Promovare a Turismului ”Turist în Bistrița-Năsăud”, care susține astfel de acțiuni care atrag vizitatori din țară și străinătate în Bistrița-Năsăud. O dovadă a beneficiilor aduse turismului de astfel de evenimente este că în acest weekend, toate pensiunile din Prundu-Bârgăului și localitățile limitrofe au grad de ocupare de sută la sută, iar rezervări s-au făcut și în hotelurile din Bistrița.

Partenerii media ai Festivalului Enduro Heniu 2014 sunt: Bistrițeanul.ro, As-TV și Rock FM

 

 

Multumim  Claudia  Andron   !!

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi individuale Festivalul Enduro Heniu