Total Media News

România va participa la Campionatul Mondial de curling PDF Imprimare
Miercuri, 23 Aprilie 2014 16:07

        Cu toate că în țara noastră nu există o pistă dedicată exclusiv curlingului, România va fi reprezentată la Campionatul Mondial mixt.

                                 

    Lotul României îi are în componență pe Diana Butucea și Allen Coliban. Primul meci al tricolorilor va avea loc mâine, împotriva Cehiei, la Dumfries, în Marea Britanie.Proba mixtă a curlingului este pe lista scurtă a sporturilor care ar putea fi incluse în programul olimpic de iarnă din 2018. Întrecerea din Scoția, la care participă și România, este cea de-a șaptea ediție a Campionatelor Mondiale. 

   Curlingul mixt se dispută între echipe formate din doi jucători - un băiat și o fată -, care au dreptul fiecare la trei lansări. Timpul de joc pentru varianta mixtă este de maximum 46 de minute și 8 reprize, față de 73 de minute în 10 reprize, cum au meciurile masculine sau feminine.

 

O altă diferență față de varianta tradițională este că o piatră poate fi așezată de către echipe, fără să fie lansată.România face parte din Grupa C, alături de Australia, Cehia, Japonia, Olanda, Polonia, Slovacia și Elveția. Prima clasată din grupă se califică direct în sferturile de finală. Formațiile de pe locurile 2 și 3 vor intra într-un baraj pentru calificarea între primele opt echipe ale lumii.

Federația Română de Curling a fost înființată în 2010, iar în prezent sunt peste 30 de practicanți în țara noastră. Campionatele naționale au avut loc la Bratislava, iar sportivii au plătit taxe de înscriere destul de consistente, pentru a susține competiția.

**  sursa  :Yahoo News –
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport România va participa la Campionatul Mondial de curling