Total Media News

Cupa Regelui la Oină – Ediția a II a. PDF Imprimare
Marţi, 06 Mai 2014 22:17

Cupa Regelui la Oina

     Federația Română de Oină în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic Sportiv Român, având ca partener oficial - Federația Română de Rugby, organizează în data de 11.05.2014,incepand cu orele 11.00, unul din evenimentele cele mai de seamă din cadrul federației - Cupa Regelui la Oină – Ediția a II a. Evenimentul va avea loc pe Stadionul Național de Rugby,, Arcul de Triumf din București, intrarea la competiție fiind liberă.

   În cadrul acestui  eveniment se vor întâlni joc – echipa gazdă Straja București (în calitate de câștigătoare a Cupei Federației Române de Oină în anul 2013) și echipa Frontiera Tomis Constanța (în calitate de câștigătoare a Campionatului National  de Oină și a Cupei României în anul 2013).

   Competiția se va desfășura printr-un singur meci, între cele două echipe participante, iar în caz de egalitate se va trece direct la executarea loviturilor de departajare cu bastonul, pentru a putea desemna câștigătoarea Cupei Regelui din anul acesta.

 

Surprizele din cadrul acestui eveniment, nu se vor opri aici, iar în continuare se vor desfășura, pe centre de joc  amenajate de către staff-ul tehnic din cadrul federației, activități de inițiere în jocul de oină pentru toți doritorii și iubitorii sportului național. Pentru a simți ce înseamnă jocul de oină sau ce transmite și ce dezvoltă acesta prin practicarea lui, inițierea se va face de către foști și actuali sportivi de marcă, fiind organizate concursuri cu premii. Categoriile de persoane vizate pentru aceste activități sunt fără limită de vârstă, atât masculin cât și feminin, copii, juniori, seniori, vârstnici, iar toți participanții vor primi diplome de participare pentru inițiere în sportul național din partea Federației Române de Oină.

 În paralel cu această activitate se va desfășura un meci demonstrativ între câștigătoarea Cupei Regelui și o echipă formată din personalităti de valoare a României din diferite categorii ale vietii sociale (artiști, actori, oameni politici etc).

Un aspect foarte important în cadrul acestui eveniment este că, în parcarea din incinta stadionului, pe toată perioada de desfășurare a evenimentului, va avea loc un târg de tradiţii, unde meşterii populari sosiți din diferite colțuri ale țării, în  parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Federația Română de Oină, vor expune diferite obiecte tradiționale specifice zonelor din diferite colțuri ale României și vă invită să degustaţi pe parcurs produsele tradiţionale luând parte la expoziţia de artă populară.

    Federația Română de Oină este onorată, că în acest an, trofeele pentru eveniment au fost realizate, confecționate și personalizate de către inegalabilul și binecunoscutul meşteşugar în domeniul prelucrării sticlei – Ion Tămâian.

Federația Română de Oină îşi desfașoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I

 Sponsori:

            -Impulser-sponsor oficial

            -Nei Holding


Parteneri

-           Ion Art Glass Sibiu

-          Banca Naţională a României

-          Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

-          Consiliul Județean Constanța

 

 

 

 

 

C.d.P.
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Sporturi de echipa Cupa Regelui la Oină – Ediția a II a.