Total Media News

Gabi Szabo Ministrul Tineretului şi Sportului, s-a întâlnit cu Chantal MORENO, Directorul OIF PDF Imprimare
Vineri, 06 Iunie 2014 15:50

             Pe 5 iunie 2014,

          Gabriela SZABO, Ministrul Tineretului şi Sportului, s-a întâlnit cu Chantal MORENO, Directorul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). Discuţiile au făcut referire la o viitoare colaborare pentru elaborarea unor politici şi strategii pentru creşterea angajabilităţii tinerilor, dar şi pentru stimularea excelenţei.

                


  

    Directorul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Chantal Moreno, a discutat cu Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela SZABO, despre implicarea României

 

în strategia pentru tineri a OIF pentru următorii 10 ani. Ţara noastră este una dintre cele mai implicate zone francofone şi poate fi în centrul acţiunilor, motiv pentru care este mai mult decât oportun să consolidăm colaborarea cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Strategia OIF fac cuprinde subiecte şi obiective precum angajabilitatea tinerilor, noile tehnologii, inovaţia, excelenţa şi sunt vizate acţiuni precum competiţii sportive şi festivaluri pentru a încuraja integrarea socială şi a combate rasismul. Gabriela SZABO a agreat că obiectivele OIF se pliază celor din proiectul Strategiei Naţionale pe Tineret a MTS care propune soluţii pentru tinerii din categoria NEET pe patru piloni - muncă şi antreprenoriat; participare şi voluntariat; sănătate, sport şi recreere; cultură şi educaţie non-formală, precum şi perspective de dezvoltare pentru generaţiile viitoare.

 

Reprezentanta OIF spune că România s-a dezvoltat foarte mult de la ultima sa vizită în România (2008), atât infrastructural, cât şi cultural, apreciind faptul că valori ale francofoniei precum egalitatea şi solidaritatea sunt extrem de prezente în societatea românească. Totodată, aceasta i-a felicitat pe tinerii români pentru dinamismul şi implicarea lor în acţiuni de tineret şi sport.

Chantal Moreno, Director al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, se află în România pentru o lună de zile. Una dintre primele sale întâlniri a fost cea cu Gabriela SZABO, Ministrul Tineretului şi Sportului.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Gabi Szabo Ministrul Tineretului şi Sportului, s-a întâlnit cu Chantal MORENO, Directorul OIF