Total Media News

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 PDF Imprimare
Joi, 12 Iunie 2014 13:24

                    Campionatul Mondial de Fotbal 2014 

este cea de-a 20-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal, care va             avea loc în Brazilia între 12 iunie și 13 iulie 2014.

                                                   

      Aceasta va fi a doua oară când Brazilia găzduiește acest eveniment, prima ediție găzduită de această țară având loc în 1950. Brazilia va deveni cea de-a cincea țară care găzduiește pentru a doua oară Campionatul Mondial de Fotbal, după MexicItaliaFranța și Germania.

Va fi pentru prima dată când Campionatul Mondial este ținut înAmerica de Sud după Campionatul Mondial de Fotbal 1978 din Argentina, și a 5-a la general.

De asemenea este prima dată când două Campionate Mondiale consecutive sunt ținute în afara Europei și prima dată când două Campionate Mondiale consecutive sunt ținute în Emisfera sudică (Campionatul Mondial de Fotbal 2010 s-a desfășurat în Africa de Sud).

 

Alegerea gazdei

Sepp Blatter anunțând Braziliei ca gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal 2014.

Pe 7 martie 2003, FIFA a anunțat că turneul va avea loc în America de Sud pentru prima dată după ce Argentina l-a organizat în 1978, conform politicii sale de a da dreptul de organizare a turneului prin rotație diferitor confederații continentale.

Pe 3 iunie 2003, Confederația Sudamericană de Fotbal CONMEBOL a anunțat inițial că Argentina, Brazilia și Columbia doresc să organizeze turneul final, însă pe 17 martie 2004, asociațiile CONMEBOL au votat în unanimitate ca Brazilia să fie singura candidată.

Între timp, Columbia a decis că ea își va înainta propria candidatură,pe care și-a declarat-o formal în decembrie 2006.

Cu o săptămână înainte Brazilia de asemenea își anunțase formal intenția.

Totuși, Columbia și-a retras oficial candidatura în aprilie 2007, lăsând Brazilia ca singura candidată.

Pe 30 octombrie 2007 FIFA a confirmat oficial că Brazilia va găzdui evenimentul

 

Mingea oficială

Mingea oficială a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 este Adidas Brazuca.[12] Brazuca este o versiune actualizată a modelului Tango 12, mingea oficială a Campionatului European de Fotbal 2012. Conform specificațiilor oficiale, Brazuca are un procent de absorbție al apei de 0,2 %, cântărește 437 grame și are o circumferință de 69 cm (modelul aprobat de FIFA poate fi între 68,5 – 69,5 cm). Mingea este alcătuită din trei elemente: camera, scheletul și structura externă formată din șase bucăți identice lipite termic.

 

Calificarea

Alocarea locurilor pentru turneul final s-a efectuat pe 3 martie 2011 prin distribuirea neschimbată față de ediția precedentă a celor 31 de locuri determinate prin procesul de calificare.

Tragerea la sorți pentru calificări a avut loc la Marina da Glória, în Rio de Janeiro, pe 30 iulie 2011.

Ca echipă gazdă, Brazilia se califică automat la turneul final.

203 din cele 208 echipe naționale de fotbal afiliate FIFA la moment, au participat în faza calificărilor, care a început pe 15 iunie 2011 și s-a terminat pe 20 noiembrie 2013. 24 din cele 32 de echipe calificate la turneul final au fost prezente și la ediția precedentă, iar unica debutantă este Bosnia și Herțegovina, care s-a calificat pentru prima dată ca țară independentă.

Cea mai bine clasată echipă absentă la turneu, conform Clasamentului FIFA pe națiuni va fi Ucraina,în timp ceregiunea OFC nu va avea reprezentanți la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal pentru prima dată de la ediția din 2002.

 

Echipe calificate

Următoarele 32 de echipe, s-au calificat pentru turneul final. În paranteze sunt afișate poziția echipelor în clasamentul mondial din luna octombrie, conform căreia se va face tragerea la sorți.[19]

 

Stadioane[modificare | modificare sursă]

Optsprezece orașe au fost prezentate ca fiind candidate pentru găzduirea Campionatului Mondial: BelémBelo HorizonteBrasíliaCampo GrandeCuiabáCuritiba,FlorianópolisFortalezaGoiâniaMaceióManausNatalPorto AlegreRecifeRio BrancoRio de JaneiroSalvador și São Paulo.[20]

În decembrie 2008 s-a ajuns la comun acord ca 12 orașe să gazduiască turneul,[21] iar pe 31 mai 2009 au fost anunțate orașele selectate.

Tragerea la sorți

Cele 32 de echipe participante urmau să fie împărțite în opt grupe ale fazei grupelor. În prealabil, echipele au fost repartizate în patru urne, cu 7 cele mai bine-clasate echipe din lume și echipa gazdă Brazilia, fiind puse în prima urnă valorică.

 Ca și la precedentele ediții, FIFA s-a a creat grupele cu o separare geografică maxim posibilă, și prin urmare echipele necotate au fost repartizate în urne pe considerente geografice.

Tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut loc în Costa do Sauípe Resort, Mata de São João în Bahia pe 6 decembrie 2013.

Ceremonia a fost prezentată de Secretarul General FIFA Jérôme Valcke și brazilianca Fernanda Lima, bilele fiind extrase de foști jucători ce au reprezentat ultimile 8 campioane mondiale: CafuFabio CannavaroAlcides GhiggiaFernando HierroGeoff HurstMario KempesLothar Matthäus și Zinedine Zidane.[36] În cadrul tragerii la sorți au fost aplicate proceduri adiționale din cauza numărului inegal de echipe din cele 4 urne geografice, și prin urmare, în mod aleatoriu, o echipă europeană din Urna 4 a fost mutată în Urna 2.

Echipe din aceeași confederație nu au putut fi extrase împreună în grupă, cu excepția membrelor UEFA, care putea nimeri maximum câte două împreună.

Meciurile

Programul meciurilor a fost anunțat la sediul FIFA din Zürich pe 20 octombrie 2011,orele de început fiind confirmate pe 27 septembrie 2012.

După tragerea la sorți finală, orele de început pentru 7 meciuri au fost ajustate de către FIFA.

Toate orele afișate mai jos sunt în fusul orar oficial de Brasília (UTC−3). Acesta este fusul orar a 10 din cele 12 orașe-gazdă; celelalte două, Cuiabá și Manaus, fiind în fusul orar Amazon (UTC−4), prin urmare pentru meciurile găzduite în aceste două locuri, orele locale de start sunt cu o oră mai devreme decât celelalte ore.

 

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal Campionatul Mondial de Fotbal 2014