Total Media News

"CAP"-ul de legume care sparge gheata din sistem PDF Imprimare
Marţi, 24 Iunie 2014 18:08

      Hipermarketurile din Romania vor oferi incepand cu luna iunie legume romanesti produse de peste 200 de fermieri din regiunea de sud a tarii

               .

     Astfel, pentru prima data, un grup de fermieri reuseste sa se coaguleze in jurul unei initiative si sa dezvolte un program menit sa asigure livrarea legumelor romanesti in hipermarketuri.Acestea vor fi aprovizionate zilnic cu legume proaspete precum: rosii, castraveti, vinete, varza, ardei, ceapa, salata verde, zarzavaturi.Fermierii romani au hotarat sa se asocieze si sa intre deschis in competitie cu legumele de import. 

Programul lansat sub denumirea "Dor de gust" este o initiativa a Asociatiei Cultivatorilor de Legume, cu sprijinul Organizatiei Interprofesionale Prodcom Legume-Fructe si a Centrului de Comunicare al Fermierilor din Romania.Aceasta initiativa este sustinuta de grupul Agricover care va asigura platforma operationala a programului, oferind suportul logistic, tehnic, financiar si de management al riscului.

 "Programul s-a conturat pe 3 coordonate importante. Prima a pornit din dorinta de a rezolva o problema majora a fermierilor din legumicultura legata de comercializarea si valorificarea productiei in marile lanturi de magazine. A doua - a venit ca un raspuns natural la dorinta consumatorilor romani care solicita produse 'de tara', autohtone. Iar a treia - rezolva si problema marilor retele de retail care isi doreau sa satisfaca aceasta nevoie a consumatorilor romani.

 

Astfel, s-a conturat un mecanism de aprovizionare a magazinelor direct de la fermieri, care satisface totodata si nevoia consumatorilor pentru legume proaspete, gustoase, romanesti", a declarat Gheorghe Vlad, presedintele Asociatia Cultivatorilor de Legume, unul din initiatorii programului.Kaufland, Auchan, Cora si Selgros sunt primele retele mari hipermarketuri care au dorit sa comercializeze legumele din program, iar initiatorii au declarat ca doresc sa fie prezenti in cat mai multe supermarketuri pana la toamna.

De altfel, primele livrari au fost deja facute."Impreuna cu liderii zonali ai fermierilor am estimat un volum aproximativ de 10.000 tone livrate in acest an, din peste 35 sortimente de legume si zarzavaturi. Sincronizarea intre angajamentele fata de supermarket si capacitatea de productie a fermierilor este elementul cel mai sensibil, uneori critic, al acestui mecanism", a afirmat Robert Arsene, director general al grupului Agricover.

Legumele romanesti care isi vor face loc pentru prima oara pe rafturile marilor retele de retail sunt produse in ferme din bazine legumicole precum: Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lunguletu, Gheorghe Doja, Mariuta.

 

 


***  dailybusiness.ro/stiri-companii/rosii-romanesti

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator "CAP"-ul de legume care sparge gheata din sistem