Total Media News

Cris "Cyborg" Santos, suspendata pentru folosirea steroizilor anabolizanti PDF Imprimare
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 14:13

Campionana Strikeforce, Cristiane "Cyborg" Santos a fost suspendata de Comisia Atletica a Statului California pentru folosirea unor substante interzise.

 

                                                      

     Santos, 26 de ani, a testat pozitiv pentru steroidul anabolizant stanozolol, mai cunoscut ca Winstrol, la testul anti-doping efectuat cu o zi inainte de lupta in care si-a aparat cu succes titlul in fata lui Hiroko Yamanaka, pe 17 decembrie in San Diego, California.

     "Santos a oferit o mostra de urina, sub supravegherea unui reprezentant al CASC, iar aceasta mostra a fost trimisa la World Anti-Doping Agency din cadrul Universitatii California, din Los Angeles", titra declaratia oficiala a CASC, care a aflat rezultatele pe 23 decembrie.

Pe langa suspendarea de un an de zile, retroactiva din 16 decembrie 2011, luptatoarea braziliana a fost amendata cu 2500 dolari, iar lupta cu Yamanaka a fost declarata "no decision". Lupta, care a fost co-main eventul galei Strikeforce "Melendez vs Masvidal" a durat doar 16 secunde, dupa ce Santos a demolato pe contracandidata sa japoneza.

"Principala noastra grija este grija pentru sanatatea luptatorilor" a declarata ofiterul executiv al CASC, George Dodd. "Agentii anabolizanti si alte substante interzise nu ii supun la un risc doar pe cei care le folosesc, ci si pe adversarii lor. Comisia nu va tolera sub nici o forma folosirea lor."

Directorul executiv al Strikeforce, Scott Coker, a declarat ca organizatia sa va astepta finalizarea procedurilor CASC, la care Cris are drept sa faca apel, inainte de a lua o decizie in privinta viitorului ei.

Dana White a fost insa mult mai categoric. "Ea isi va pierde titlul" a spus el intr-un inteviu pentru ESPN. Ba mai mult, el a lasat sa se inteleaga ca intreaga divizie la care Cristiana lupta ar putea fi desfiintata.

 

 

 

 

 

sursa  :Natiunea MMA

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Cris "Cyborg" Santos, suspendata pentru folosirea steroizilor anabolizanti