Total Media News

“The Drivers’ Fuel Challenge 2014” PDF Imprimare
Marţi, 22 Iulie 2014 22:10

    La Finala competiţiei “The Drivers’ Fuel Challenge 2014” din 18 iulie a fost desemnat campionul condusului eficient.


              

 

    La finala competiţiei dedicate celor mai eficienţi şoferi, desfăşurată vineri, 18 iulie la Snagov a fost desemnat câştigătorul ediţiei din România. Cu un consum de 21,6l/100km, Adrian Ţintea de la firma Ţintar Spedition SRL din Braşov a obţinut titlul de campion naţional al condusului eficient. Acesta va reprezenta România la finala regională de la Bratislava, la sfârşitul lunii august.

   Peste 450 de şoferi profesionişti au participat la ediţia naţională a competiţiei şoferilor The Drivers' Fuel Challenge 2014 dedicată condusului economic, desfăşurată în perioada martie - iunie 2014. La finala ediţiei naţionale care a avut loc la Snagov în zilele de 17-18 iulie au fost invitaţi şoferii clasaţi pe primele 3 locuri, în fiecare din cele 9 etape de calificare.

   Cei 25 de finalişti prezenţi au concurat în cadrul a două semifinale, cu două camioane Volvo FH de 460 CP optimizate pentru consum eficient, încărcate cu 14 tone. Vineri după amiază primii 2 câştigători de pe fiecare camion din concurs s-au întrecut pentru obţinerea titlului de campion naţional al condusului eficient.

 

După parcurgerea traseului de 42 de km, pentru care a fost alocat un timp de 39 minute rezultatele măsurate cu sistemul Dynafleet au fost: pe primul loc, Adrian Ţintea (Ţintar Spedition din Braşov) cu un consum de 21,6l/100km, urmat de Christian Gheorghe Chiorean de la firma Maxim Invest din Cluj cu un consum de 22, 69l/100km, Constantin Pele -Verde (Licurici Impex din Bacău), consum de 23, 31l/100km şi Samuel Milici (Dim Construct - Suceava) cu un consum de 23, 41l/100km.

Câştigătorul, Adrian Ţintea (31 de ani) este şofer profesionist de la vârsta de 19 ani şi conduce un Volvo FH din anul 2001. Are propria firma de transport Ţintar Spedition (Braşov)

"Iniţial m-am înscris în competiţie la Braşov pentru a testa noul Volvo FH, iar când am fost anunţat că sunt unul dintre semifinalişti, am avut un singur gând: să ajung în finală şi să fiu campionul condusului eficient. La finală concurenţii au fost foarte bine pregătiţi, iar competiţia a fost foarte strânsă. Am avut emoţii dar m-am bazat foarte mult pe experienţa mea de zi cu zi. Este foarte important să pui în valoare tehnologia de pe camion şi să aplici un stil de conducere adecvat. Pentru mine, ca şi patron, este esenţial să conduci economic pentru că fiecare picătură economisită înseamnă un profit mai bun", a spus Adrian Ţintea, câştigătorul ediţiei The Drivers' Fuel Challenge 2014 din România.

Lista finaliştilor calificaţi pentru Finala din 17-18 iulie:

Etapa de calificare

Finalist

Companie

Brasov

Antofie

Andrei Gheorghe

VECTRA INTERNATIONAL SRL

Tintea

Adrian

TINTAR SPEDITION SRL

Gheorghita

Constantin Adrian

CIP HARVIN SRL

Timisoara

Petric

Marius-Ioan

TRANS PMI SRL

Micoara

Alin-Octavian

TRANSALEX SRL

Iercosan

Florin-Marius

TRANSALEX SRL

Arad

Gurzau

Marius - Florin

NISTOR TRANS IMPEX SRL

Nistoroiu

Orlando - Stelian

TOM 4 CARS SRL

Mihalko

Adrian Nicolae

TRANSALEX SRL

Oradea

Pele - verde

Constantin

LICURICI IMPEX SRL

Tordai

Istvan

ROZOTI PRODCOM SRL

Deblea

Ioan - Florin

NIROLD SRL

Constanta

Macovei

George

TRANSILV EXPRES SRL

Banu

Mihai

AMEROPA GRAINS SA

Stase

Claudiu

STERK PLAST SRL

Suceava

Butnariuc

Dumitru

BAMSE COM SRL

Milici

Samuel

DIM CONSTRUCT SRL

Melinte

Dumitru-Gheorghe

DORUNA CONSTRUCT SRL

Buzau

Gălăţeanu

Marian

EDY INTERNATIONAL SPEDITION SA

Cernat

Dănuţ - Ion

TACROM SERVICES SRL

Bobocel

Gabriel

MARTELLI EUROPE SRL

Bucuresti

David

Ioan

KALOMIN IMPEX SRL

David

Gabriel

KALOMIN IMPEX SRL

Anghelescu

Costin

COSTI TRANS SRL

Cluj

Răduca

Petru

RFD SPEDITION EXPRES SRL

Chiorean

Cristian Gheorghe

MAXIM INVEST SRL

Vidrean

Florin Vasile

VFVUL SRL

Competiţia şi-a propus să demonstreze că un stil de conducere economic poate contribui la obţinerea unor reduceri substanţiale pentru operator, în felul acesta evidenţiind importanţa şoferului în reducerea consumului. Mă bucur să constat şi la această ediţie un număr atât de mare de companii de transport care şi-au îndemnat şoferii să se înscrie în competiţie.

Şoferul este factorul decisiv atunci când vorbim de reducerea consumului şi, de aceea, dorim să încurajăm şoferii profesionişti să adopte un stil de condus eficient: să conducă inteligent, economic şi sigur, şi să folosească cu eficienţă maximă atât camionul, cât şi fiecare picătură de combustibil. Pentru că... fiecare picătură contează, a spus Sigurd Wandel, Director General Volvo Romania.

Ediţia de anul acesta a competiţiei The Drivers' Fuel Challenge a inclus etape de calificare în 9 oraşe, şi anume: în Bucureşti (17 martie - 27 iunie), Cluj Napoca (1 aprilie - 27 iunie), Brasov (1 aprilie -17 aprilie), Timişoara (22 aprilie - 26 aprilie), Arad (28 aprilie - 2 mai), Oradea (5 mai -16 mai), Constanţa (20 mai - 5 iunie), Suceava (16 iunie - 20 iunie) si Buzău (23 iunie - 27 iunie).

Cei 450 de şoferi de la 255 de companii de transport participanţi la această ediţie a competiţiei s-au întrecut în cursa pentru eficienţa în perioada martie - iunie folosind trei autocamioane Volvo FH din noua generaţie, echipate cu motoare de 460 şi 500 CP, semiremorci Schmitz şi Krone, sistem automatizat de schimbare a treptelor I-shift şi sistem de monitorizare Dynafleet. În total au fost parcurşi peste 20.000 de kilometri, fiind utilizate diverse trasee cu lungimi ce au variat între 25 şi 40km.

Consumul eficient este determinat de mai mulţi factori: de performanţele camionului, prin echipamentele şi dotările care contribuie la reducerea consumului, de abilitatea de utilizare eficientă a acestora de către şoferi dar, mai ales, de stilul de condus.

„Consumul redus de combustibil este unul dintre atributele definitorii ale camioanelor Volvo, iar competiţia The Drivers' Fuel Challenge vine să confirme acest lucru prin performanţele foarte bune reuşite de şoferii participanţi, în condiţiile testării reale a situaţiilor de pe şosea", a mai spus Sigurd Wandel.

Câştigătorul Finalei de la Snagov va reprezenta România la finala regională. Aceasta se va desfăşura în perioada 28-30 august la Bratislava, în Slovacia, finală la care vor participa toţi campionii naţionali din Regiunea Europa Centrală şi de Est*.

Premii importante sunt puse în joc: la etapa naţională câştigătorii au fost recompensaţi cu premii ce au constat în produse IT de ultimă generaţie (laptop Dell, tableta Samsung, smartphone Samsung Galaxy), produse Volvo Merchandise şi Vouchere Service pentru companiile la care sunt angajaţi câştigătorii. În august la Finala regională, şoferul care va reuşi la finalul probelor din Slovacia să obţină cel mai scăzut consum va primi titlul de Campion regional al condusului eficient şi va câştiga un autoturism Volvo S60. Există, de asemenea, şi premii pentru proprietarii companiilor reprezentate de şoferii care urcă pe primele trei poziţii. Mai departe, in luna Septembrie va avea loc la Goteborg Finala Globală.

* Ţările din Regiunea Europa Central-Estică:

Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Despre competiţia The Drivers'Fuel Challenge
Volvo Trucks se concentrează foarte mult pe eficientizarea consumului de motorină, considerându-l un mijloc prin care se pot asigura beneficii semnificative, atât pentru transportatori, dar şi pentru mediul înconjurător. Din acest motiv, compania dezvoltă continuu noi produse şi servicii ce contribuie la susţinerea clienţilor în reducerea consumului de combustibil. Transmisia I-Shift, sistemul Dynafleet sunt doar câteva exemple de astfel de produse. Cu toate acestea, indiferent de cât de complexă este tehnologia camionului, şoferul reprezintă principalul factor care influenţează eficienţa transportului.

The Drivers' Fuel Challenge a fost organizată în diferite formate - etape globale şi regionale - încă din anul 2009, cu scopul principal de a evidenţia importanţa şoferilor în economia de combustibil. Acţiunea, organizată atunci ca un eveniment global, s-a dovedit a fi un succes şi a generat un real interes. Ediţia din 2011 a reunit peste 3.600 de participanţi din 14 ţări din Europa şi Asia, printre care şi România. În cadrul finalei europene de la Goteborg din septembrie 2011, campionul din România, Ionuţ David de la firma prahoveană Kalomin a reuşit un rezultat excepţional, clasându-se pe locul 2 la nivel european.

The Drivers' Fuel Challenge se adresează tuturor şoferilor profesionişti, indiferent de marca autocamionului pe care-l conduc.

Un condus eficient din punct de vedere al consumului are efecte benefice asupra costurilor operatorilor de transport, făcând posibile economii substanţiale. Cunoştinţele şoferilor privind condusul economic sunt extrem de importante în acest sens. Studiile efectuate de Volvo Trucks demonstrează că, alegerea unor servicii personalizate de monitorizare a consumului, alături de cursurile pentru perfecţionarea şoferilor, contribuie la o reducere importantă a consumului de combustibil.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto “The Drivers’ Fuel Challenge 2014”