Total Media News

Brasovul vizeaza organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2020 PDF Imprimare
Duminică, 04 Ianuarie 2015 16:53

 

                  

     Comisia de evaluare CIO, condusa de dna. Yang Yang (CHN), a elaborat si prezentat Comitetului Executiv CIO reunit la Monaco, un raport privind oferta Brasovului si a orasului Lausanne privind organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret, editia de iarna 2020.
  In interventia pe care a avut-o in cadrul Comitetului Executiv CIO, in urma prezentarii raportului, Presedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey a pledat in favoarea Romaniei printr-un scurt rezumat al experientei extraordinare pe care a avut-o la FOTE Brasov 2013.
  Comisia de evaluare CIO va trimite, in cursul lunii februarie 2015, experti care vor vizita cele doua orase candidate si vor incerca sa clarifice cat mai multe din aspectele neclare ale ofertelor, inaintea teleconferintelor cu Comisia de Evaluare CIO, programate de principiu pentru 11 si 12 martie, in cadrul carora cele doua comitete de organizare isi vor prezenta proiectele si vor raspunde la intrebarile membrilor.
  "Brasovul are nevoie de o prezentare mult mai exacta si de o promovare intensa in lumea Olimpica, pentru a reusi sa convinga in tentativa sa de a obtine organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2020', a declarat presedintele COSR, Alin Petrache.

 


   Presedintele COSR, alaturi de alti presedinti ai Comitetelor Olimpice Nationale, a participat la cea de-a 127-a Sesiune CIO, la Monaco, aceasta invitatie fiind adresata presedintilor CNO dupa o perioada lunga in care acestia nu participau la reuniunile CIO de acest gen.
  Aceasta a fost o sesiune extraordinara, convocata cu scopul principal de a analiza in plen si a valida cele 40 (20+20) de recomandari care compun Agenda Olimpica 2020, menite sa reformeze functionarea, imaginea si credibilitatea Miscarii Olimpice Internationale.
   Din aceste 40 de recomandari, care au fost validate cu unanimitate de voturi, cea care aduce cea mai concreta schimbare, impreuna cu un impact financiar direct asupra federatiilor sportive internationale si comitetelor Olimpice nationale, este decizia de a infiinta canalul Olimpic de televiziune, care, desi va functiona non-stop, nu va transmite in direct Jocurile Olimpice, pentru a proteja investitiile enorme facute de retelele internationale de televiziune partenere cu CIO, care sunt totodata si principalele sale surse de venit.
   Printre alte recomandari importante au figurat cele privitoare la facilitarea procedurii de candidatura a oraselor interesate sa organizeze Jocuri Olimpice si la necesitatea unei mai mari flexibilitati a componentei programului sportiv.

 


CdP- COSR

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Brasovul vizeaza organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2020